hemmakväll!

Tjoosan :) Som rubriken säger är det hemmakväll som gäller idag; mamma och pappa ska köpa thaimat och så ska vi umgås hela familjen, vilket inte händer så ofta på helgerna, sen ska jag tröka i mig massor av godis och gå och sova tidigt så att man är pigg på bus eller annat imorgon ;) (Kanske blir lite gitarrspel också, men vi får se, jag kanske klarar mig en dag utan den^^)

Tyvärr blir det nog inga bilder från Fias födelsedag inom den närmsta framtiden; den datorn jag sitter vid och skriver på nu har ingen port för minneskort och den andra datorn är halvt paj. Det får pappa fixa så är man back on track igen sen :)

Idag har varit en arbetardag; jag har tillsammans med min kära familj hjälpt grannarna att plantera granar; 1250 plantor satte vi på tre timmar. Det tycker jag är bra jobbat, även om i alla fall jag var helt brun efteråt av gegga och skit haha :P


Hm, ja arbetardag på tre timmar vet jag inte; var tog dagen vägen? Stallet på förmiddagen, kördes upp tidigt och kom hem lagom till lunch... Klockan är ju såklart bara fem, men när man har en lååång hemmakväll framför sig och inte ska göra något mer egentligen känns det som att dagen redan är slut...

Nej, jag blev helt plötsligt väldigt sugen på att spela på gitarren och bli lite/mycket duktigare. Jag, Fia och Melina ska ju starta ett band. Fast först ska man kunna spela på sitt instrument såklart ;)
 
Håll tillgodo med ett låttips från mig sålänge: Rasputina - The New Zero


Hejsvejs leverpastej!
/GranplanterarN^^

hemma...

Nej, nu måste jag verkligen skärpa mig! Inget blogginlägg igår/idag vilket jag tycker är riktigt lågt ;) Men, trots allt; man måste leva livet och det kan dessutom inte styras av datorn eller en blogg. Man får helt enkelt se det som en bonus med blogginläggen här, även om man får anstränga sig lite för at tde ska komma till. Menmen...

Är nu hemma från Fia's place; hennes födelsedag idag så en del av tjejgänget var hos henne på kvällen och grillade och hade det mysigt och firade henne på hennes stora dag. Bilder laddar jag upp imorgon ;)

Var också som sagt och tävlade idag, vilket inte var någon höjdare.. Bara bita ihop och kämpa på igen nästa gång (jag är lite mer positiv nu än tidigare idag) ^^

Nu ska jag sova, puss och godnatt!

en inte så bra början på långhelgen...

Nu stundar Kristi Himmelfärd vilket betyder långhelg; det är riktigt soft! Jag har tyvärr inte uppdaterat på några dagar, vilket vi får skylla gitarren för, jag har helt enkelt suttit klistrad... :)

Så mycket ha i alla fall inte hänt; jag har varit i skolan och gjort mitt sista Nationella prov (i matte) och det näst sista övriga provet idag. Det blir ett tidigt sommarlov för mig, det börjar redan nästa vecka ;)

Långhelg alltså, en del planerat och en del oplanerad tid, man får se vad som dyker upp så att säga; börjar i alla fall helgen med min första (!)  regionala tävling och på kvällen ska vi fira Fia som fyller 17 år; trevligt trevligt.

Och så till rubriken. Ingen bra början på långhelgen när man nås av nyheten att skolans bästa lärare ska sluta. Jag skulle nog vilja påstå att det är den bästa läraren jag någonsin haft i alla fall. Vi som trodde att vi i Borås inte rördes av alla lärare som slutade på Kitas i Göteborg, men tydligen ska vår lärare/rektor också börja på den nya skolan startad av ex-Kitaslärare. Trots att man egentligen inte borde lasta honom för det så känns det ändå som ett svek. Men jag vet inte några detaljer än, har bara hört dem på ryktesvägen. To be continued som man säger.

Men det är bara att överleva helgen tills man kan få klara besked jag ska bli bättre på detta med inlägg varje dag :P
Pusshej!


nu sitter jag här igen...

Hejhopp! Som rubriken säger borde jag egentligen inte sitta här och skriva utan egentligen plugga; en bokrecension på engelska som ska vara inne imorgon och som jag inte är färdig med på långa vägar! Men jag har ingen aning om vad jag ska skriva och då dras man automatiskt till andra mindre lyckade saker; någon som har något förslag? ;)

Det blev inte en fullt så slapp dag som jag hade planerat utan jag drog ner till stan och tog en långfika med Frida på eftermiddagen, vilket inte heller var världens bästa för studierna. Men jag är optimist och tror att det löser sig, bara det lossnar så kommer det flyta på sedan!

Dessutom har jag gjort något otroligt impulsivt idag. Jag har köpt en gitarr! :D Återstår bara att lära mig spela på den; pappa ska hämta den imorgon så efter det blir det hårdträning! :D

För den som har Spotify och är nyfiken på min musiksmak, som jag själv tycker är ganska blandad fast ändå inte, är här en länk till en av mina spelningslistor där jag samlar många (enligt mig) bra låtar. Dock kommer det till fler låtar hela tiden, men idag 17 maj såg den ut såhär:
spotify:user:vi_cc_an:playlist:7AAboFPqUmubdJSuCs5wLi
Kopiera koden och klistra in i sökfältet så ska det funka, varsågod! =)

Nej nu ska jag ta tag i den här recensionen, hejhopp!

veckan som gått...

Ja, här kommer den utlovade redogörelsen för hela veckan med både sådant som jag nämnt förut och kanske lite nytt, enjoy!

Måndag: Hände inget speciellt, jag frälste Mona med Silversteins Apologize (som finns i ett inlägg nedanför), var fysiskt men inte psykiskt närvarande i skolan och så var det stallet som gällde på eftermiddagen/kvällen följt av ännu mer plugg.

Tisdag: Blev utslängd från muntliga nationella i Engelska A för att jag och mina partners pratade föör mkt, sedan fick vi sluta tidigare och jag jobbade resten av eftermiddagen och på kvällen försökte jag plugga inför del I i matte A nationella, vilket gick sådär.

Onsdag: Nu var det dags för det hemska nationella provet, men som i efterhand gick bra; 24/26 poäng plus "mvg-stjärnan" (dessutom var det två g-uppgifter jag hade fel på^^). Sedan hade vi våran danspresentation på idrotten vilket gick bra, ingen klantade sig (svårare var att lära sig de andras danser sedan, jag har noll koreografi-förmåga!). Efter skolans slut var det dags för krig mot rosenbuskarna, i regn den här dagen också! Jag väntar på lönekuvertet kan jag lova!


Nervösa inför dansredovisningen :)

Torsdag: Slappardag i skolan, snabbvisit på Bäckäng med Emma och jag klippte mig! Mötte också upp Friduws i stan på eftermiddagen och mötte också Fia där, och så fick jag skynda mig som satan i stallet och på kvällen skulle jag slappa och gå och lägga mig tidigt trodde jag, men fastnade vid msn och mina nya bekantskaper från Örebro/Kumla. ^^


Alla stod fastnaglade vid fönstret och skulle titta på.. ja vad? Jag har inte riktigt
greppat det själv än, men det var en kille som jobbade eller... (?)
Vi har alldeles för få killar i klassen!


Fredag: Vi var förjäävliga rent ut sagt på dagens första lektion, och sedan på sista lektionen, vilket var historia, körde Mikael (läraren) med sin PMS-termometer som var på nivåer på allt från -10 till +40(max var +10). Haha, han är för gó asså! Sedan var det fika på Viskan som gällde med Emma och Fia, femte gången på två veckor för min del; detta kommer ruinera mig! Resten av eftermiddagen städade jag mitt rum, vilket behövdes och sedan var det lugn hemmakväll framför datorn (trots att jag inte bloggade) ^^


Om Ellen inte gör som Tomas vill, bär han helt enkelt med sig henne! xD


Mikaels PMS-termometer efter lektionens slut^^

Lördag: Min lillasyster Jossan konfirmerades så det var kyrkan på förmiddagen och så "kalas" med släkten efter det. På kvällen åkte jag in till stan och mötte upp Emma, Fia, Frida, Melina och Sofie och vi drog till Campino och åt pizza varefter vi pallrade oss upp till Parkaden där Vanja och Lovisas band Istesso Aprile hade sin första spelning där de spelade två Apocalyptica-covers. Grymt med chällo var ordet! Efter det så var det en stund innan the second band vi ville se (the Peripheries) skulle spela så vi drog till ICA och var allmänt skumma. Därefter var det upp till Parkaden igen för dem då, som var minst lika grymma som Istesso Aprile, fast det är helt olika types of music. Jag tycker verkligen att båda är band värda att lägga på minnet och hålla koll på! Sedan var vi inte jättetaggade på att stanna där, så jag, Melina och Frida drog vidare till Fia där vi drack te, snackade skit och myste samt sjöng och dansade till gamla klassiker från år 2000 när vi hittade några gamla skivor. :) Man kan faktiskt ha det roligt av väldigt lite!


Utanför Caroli-kyrkan efter gudstjänsten


Konfirmanden skålar


På väg till Parkaden


Istesso Aprile


På ICA ^^


(En del av) The Peripheries


Hos Fia :)

Söndag: Fått sovmorgon för första gången på väldigt länge, och resten av dagen ska jag bara ta det lugnt: fixa stallet, slappa och bli färdig med min bokrecension på engelska som ska vara inne imorgon.

Hoppas att ni också har haft en bra vecka!
/Mashken

konfirmation och Parkaden

Hejsvejs! Ja, igår kom inget nytt inlägg, det var riktigt lågt av mig! Men, imorgon utlovar jag ett lååångt inlägg som sammanfattar veckan; med bilder och allt :P

Men jag kan börja att berätta om dagen, so far i alla fall: min lillasyster konfirmerades vilket var trevligt (inte kyrkan som var väldigt långtråkig som vanligt) speciellt att äta tårta/paj till efterrätt. Mums! Även trevligt att träffa alla släktingar; eller, de som kom och som inte var i Turkiet^^

Nu sitter jag här och väntar på att jag ska åka till stan och äta med (några av) brudarna; Emma, Fia, Frida, Melina och Sofie sedan drar vi till Parkaden för att lyssna på (förhoppningsvis) bra musik. Jag tycker att du också ska dra dit om du befinner dig i Boråsområdet! Klockan nio börjar det i vävarsalen i Kulturhuset (biblioteket). Efter det vet jag inte riktigt, det dyker alltid upp något tills det är dags att dra hem ;)

Idag lyssnar jag för övrigt på The Kooks - Seaside


Slänger upp några bilder från idag också, sedan drar jag!
Pussochkram!


dan´ före fredagen...

Och det är torsdag! Helt sjukt hur fort veckan går, eller ja tiden i allmänhet; nästan för fort ibland...

Jag har klippt mig idag! :D Bara det slitna men eftersom det var såpass mycket syns det ändå, kommer dock inte lägga upp någon bild på det för det orkar jag inte ta någon fin bild, dessutom är inte håret fixat :P

Idag var det slappardag i skolan; läxläsning på dubbeltimman i svenska (jag är snart färdig med min uppsats om Lissabonfördraget, jippi!) och sedan en timma historia om Sovjetunionens historieskrivning; intressant och samtidigt absurt hur man anpassade historieskrivningen till hur nu(då)tiden såg ut. Och där kom nörden i mig ut för ett ögonblick haha ;)

Hursomhelst så fick vi sedan sluta ungefär tjugo minuter tidigare och efter en (inte så smaskig) lunch bestående av fisksoppa och pannkakor begav sig Emma och jag oss mot Bäckäng för att hämta en (beautiful) klänning som jag ska låna av Sofie till min lillasysters konfirmation. Efter det var det snabbt som attan ner till busstorget och bussen till frisören^^

Efter att jag kommit tillbaka till stan var det ungefär 40 minuter tills min buss gick hem, så jag mötte upp Friduws en snabbis och vi gick till Gina (där jag köpte ett par shorts) och vilka möter vi inte där helt otippat? Jo Fia och hennes lillasyster Becka. Haha, lite surprice där. Sedan var det springa till bussen igen som såklart var försenad; vilket gjorde att jag fick skynda mig snabbt som attan i stallet för att jag skulle hinna rida innan banan blev upptagen...

Puh! Nu är jag i alla fall hemma och tar det bara lugnt, ska försöka komma till sängs tidigt idag, eller om man ska passa på att städa ikväll istället för imorgon så man har det gjort? Jaja, det bestämmer jag väl senare i så fall; nu ska jag bara ta det lugnt en stund, och jag hoppas att ni gör det också såhär på kvällen, det är lite sent nu att börja med några läxor tycker jag ;)

Förresten, på lördag är det Parkaden på Kulturhuset och jag tycker att alla som befinner sig i närheten av Borås ska ramla in, klockan nio börjar det!

Nu kallar sängen, godnatt!


snabbt inlägg...

Tjooooo! Snabbt inlägg härdå; kanske inte orkar/hinner skriva något grymt ikväll får detta duga...

Dagen då: Nationella i matte A (gick ganska bra faktiskt, mvg-frågan var lättast :D), dans-presentation gick bra; svårare var dock att lära sig alla andras danser (cheerleading är inte min grej), preteritum+imperfekt-provet i spanska framflyttat en vecka (jippi!) och jobbat i regn samt fört krig mot taggia rosentaggar (inte så kul som det låter).

Nu bär det av till stallet, har träning ikväll och sedan blir det tidigt i säng så att jag slipper leva på huvudvärkstabletter mer denna veckan.

Hejsvejs!
/hon vars armar är helt sönderrispade av buskar och som kommer bli kallad emo i skolan imorgon :)

Matte A-nationella imorgon :S

Ja, och jag har i princip inte pluggat alls inför detta vilket såklart gör mig nervös, tiden har helt enkelt inte räckt till och så har jag inte haft disciplinen att istället för att sitta vid datorn ta fram matteboken, så jag antar att jag får skylla mig själv... Tur  oturen är i alla fall att jag inte gick natur idag, de hade nämligen ett fyra timmars nationellt prov i Matte B. Woho för att man går samhäll säger jag bara! (Att jag kommer göra provet i tvåan behöver man inte tänka på nu ^^)

Nu avlöser nationella proven varandra, hade mitt muntliga i Engelska A idag, vilket jag hoppas gick bra även om läraren kastade ut mig och mina två partners in crime för att vi pratade föör mycket. Haha, det är muntligt prov och man lyckas prata för mycket? Grattis till oss säger jag bara! Annars var det en dryg dag i skolan, inte ens vår rektor/klassföreståndare/svenska-, historia-, religion- och samhällskunskapslärare kunde muntra upp oss på första lektionen i Samhällskunskap A; det är inte ofta vi är så tysta att man skulle kunna höra en nål falla kan jag lova!

Positivt var i alla fall att vi fick sluta x antal timmar tidigare och efter en tidig lunch bestående av den otroligt goda lasagnen i resturangen, kom jag ganska tidigt till jobbet och kom en bit på vägen vilket betyder att jag kanske inte behöver jobba på fredag... För den som undrar jobbar jag med att fixa iordning en trädgård lite då och då, och jag gör det inte för att jag älskar att rensa ogräs och föra krig mot taggiga rosenbuskar, utan för lönekuvertet som kommer i brevlådan till slut. Sådetså :) Det bästa på arbetsdagen är fikat klockan tre när man sitter och dricker kaffe och lyssnar på alla möjliga roliga historier mina kollegor/bossar drar ^^

Så nu ska jag faktiskt plugga lite matte, efter att jag gjort färdigt spanskaläxan som ska vara inne imorgon. Det är så typsikt mig att sitta sista kvällen, men spanskan är rätt rolig så den gör man hellre än matten hehe. Nej, disciplin är det som gäller nu, och imorgon är det dags för danspresentation på idrotten. Min grupp ska dansa en knäpp linedance, ska försöka filma detta och lägga upp om jag får tillfälle.... Kan blir rätt kul!

Hejsvejs och sköt skolan!
/hon som borde plugga matte istället för att blogga

(Kolla in denna låt, grym!)

hihi ^^

Fotografen från tävlingen i söndags har lagt upp bilderna på sin hemsida, här kommer de som inte ser allt för hemska ut på mig ^^ (resten finns på www.ohwall.se, och fotografen äger såklart copyrighten till bilderna)




Såg även att jag har en otroligt rolig min över många hinder, funderar på att starta en Facebook-grupp som skulle heta ungefär såhär: "Vi som gör konstiga miner när vi är fokuserade". Vad tycks om den idén? :)

Nej, nu ska jag sova så jag är pigg inför morgondagen, och förhoppningsvis får jag lite plugg gjort då också...

Godnatt!


blogg från skolbänken!

Tja! Är exakt i detta ögonblick i skolans datorsal och borde egentligen plugga men tänkte att jag kunde slänga in ett inlägg innan jag försöker bli färdig med min otroligt intressanta uppsats om Lissabonfördaget... ^^

Ja, jag sitter som sagt i skolans datasal, skriver uppsats och lyssnar på Silversteins cover av One Republics Apologize på repeat, klistrar in en YouTubelänk så att du kan bli lika frälst som jag (och Mona) ;)


dagen före måndagen...

Ja, så försvann ännu en vecka; var tar all tid vägen? Ena sekunden drar man sig ur sängen på måndagsmorgonen, nästa är det helt plötsligt onsdag och sedan är det... söndagkväll? Ja tiden flyger iväg, och tur är väl det för det betyder att sommaren (om vi får en sådan) närmar sig med stormsteg! :)

Ja, idag var det dags för tävling. Dressyrtanten skulle ut och hoppa, och det gick väl därefter också, glömde omhoppningsbanan i första klassen och sedan skulle min dressyrhäst vara lite dressyrhäst och.. vara rädd för lite allt möjligt... Men det gick bra ändå, flytet satt i så att säga^^ (Några var till och med imponerade, dendu). Fanns i alla fall en fotograf på plats och när han lägger upp bilderna på sin hemsida kanske ett par kommer upp här, let's see.

Nej, nu ska jag dra mig och ladda inför morgondagen; har jag nämnt att jag i princip bara har två veckor skola kvar? Nej, tänkte väl det men nu vet du (A)

Godnatt!

 








dagens inlägg...

Tja! Idag har jag inte gjort någonting egentligen, och ändå har jag inte bloggat något. Fy skäms på mig! Sitter istället här nu det allra sista innan jag ska sova och skriver ett kort inlägg eftersom jag lovat mig själv att skriva minst ett om dagen...
Dagen då i alla fall, spenderade mesta tiden i stallet med att förbereda inför morgondagens tävling. Många förvånas över den otroliga mängd tid jag lägger ner på detta, men jag kan inte säga något annat än att det är värt det... Hursomhelst, stallet, sedan kommer man hem och ägnar resten av eftermiddagen åt One Tree Hill marathon (min lillasyster har hyrt säsong 3). Måste erkänna att jag är helt fast hehe :)

Sedan kvällen spenderade jag tillsammans med min lillasyster (fortfarande) hos en tjej som rider i stallet med hennes familj vilket var mycket trevligt; god mat, godis, glass (you name it) och så såg vi på Robinson, vilket i och försig inte är mitt favoritprogram men det gick bra ändå ;)
 
Nu är det i alla fall sängen som gäller, och ett inlägg till utlovas imorgon efter att jag kommit tillbaka från tävlingen

Godnatt!

Första inlägget :)

Ja, då var man här igen...Tredje gången gillt eller vad ska man säga? Har försökt mig på det här men blogg ett par gånger innan, men det rinner hela tiden ut i sanden, så vi får se hur länge detta infallet håller sig... Jag brukar ju mest komma på mig själv med att hellre trixa med layouten än skriva inlägg haha :)

Så vem är jag och vad är detta för en blogg?

Bloggen först då, är väl som bloggar brukar vara, eller hur man ska säga. Jag kommer förmodligen berätta en del om mitt liv, lite tankar kommer säker slippra igenom och det mesta kommer säkert verka som allmän smörja på grund av att jag har ganska udda humor (något som jag tycker är extremt roligt brukar vissa tycka ... inte är alls roligt).

Vilket leder fram till mig själv då, vem jag är. Jag som sitter vid tangentbordet och skriver heter Victoria, är för tillfället 16 år (jag fyller 17 år i oktober) och går Samhäll på Kitas Gymnasium i Borås. Har valt inriktning samhäll till nästa år och ser mig själv som en nörd eftersom jag faktiskt är intresserad av ämnen som de flesta somnar till bara man nämner namnet (som samhällskunskap). På min fritid håller jag på med hästar; har en egen häst som jag tävlar i både hoppning och dressyr; mest det senare dock eftersom jag är en liten fegis när det gäller fart och höjder; en adrenalinkick är det i alla fall att hoppa höga hinder; skräckblandad förtjusning tror jag det kallas.

Vad ska man berätta mer då? Är det något jag är dålig på, så är det att beskriva mig själv. Jag har som sagt ganska udda humor och kan vara ganska flummig, men är samtidigt en ganska lugn enligt vissa... Själv vet jag inte riktigt hur det går ihop, kan vara det att jag har relativt stort tålamod och inte hetsar upp mig för småsaker, även om jag i diskussioner där jag anser mig ha rätt kan bli rätt hetsig och inte vill ge mig :)

Är dessutom ett musikfreak och flitig anändare av Spotify; vilket betyder att jag säkert kommer att nämna här om jag hittar nya favoriter, det finns ju så himla mycket bra musik!

Jag tror jag har täckt upp en del här, och om du fortsätter att följa bloggen kommer säkert fler frågetecken slätas ut (en liten morot sådär). Som sagt, vi får se hur länge jag håller ut den här gången och jag hoppas att du hänger med till slutet ;)

Ha en fortsatt trevlig fredagskväll!
/Victoria

RSS 2.0