Vinnarens historia?

Förra våren, då vi var färdiga med A-kursen i historia gick vi in lite på B-kursen och ämnet vinnarens historia. Om hur historien skrivs efter vem som vann krigen och då hade makten. Med exemplet att man i Sovjet skrev om alla historieböcker för att det skulle passa den som styrde för tillfället, ett antal gånger, och med frågeställningen hur historieböckerna hade skrivits om Nazityskland inte blivit besegrade i andra världskriget.

Men ämnet vinnarens historia kan även tillämpas på hur nyheter förmedlas beroende på vem det är som ser och förmedlar. Läser på DN om hur 10 aktivister dödats på ett av fartygen i Ship to Gaza-konvojen efter att Israels militär bordat det. Dessa siffor är enligt Israel; obekräftade siffror säger att det snarare är dubbelt så många dödsoffer.

Detta är bara ett exempel på hur olika sidor i en konflikt alltid har olika vinklar att se på något. Enligt ovan nämnda artikel skulle bordningen varit helt oprovocerad och dessutom skett på internationellt vatten. Enligt Israel blev militären beskjutna av aktivister.

Min poäng med det här är inte att peka finger mot endera sida i just den här konflikten, utan att försöka skapa ett frågetecken. Människor har en tendens att se världen svartvit trots att den snarare består av massor av gråzoner. Hur kommer det sig att vi har de åsikter vi har, och att historien skrivs som den gör? 

För visst hade historieböckerna sett annorluna ut om Nazityskland inte besegrats i Andra världskriget.  

Mobilblogg

Tja! Mobilblogg här; att testa mobilens wi-fi är mycket roligare än att plugga kan jag lova! Haha. Jag är i alla fall färdig med psykologin - för alltid. Gött! Bara att göra allt annat nu då hehe, hej!

En vecka kvar!

Mina vänner. Om en vecka smäller det! Green Day intar Ullevi och jag (och Ellen och Fia) kommer att vara där! För att än en gång filosofera över begreppet tid: herregud hur fort tiden har gått! Det känns som att det var igår jag hämtade biljetten, det känns som att veckorna bara flutit iväg - jag menar, var det inte igår det var tolv veckor kvar? En sak är i alla fall säker, och det är att det säkert kommer att bli en underbar kväll; en riktig favorit i repris.

Veckans låttips då, det allra sista i min Green Day-countdown är.. Having a Blast från genombrottsalbumet Dookie. Låttiteln säger allt om vad vi hoppas på inför konserten. För övrigt taggar jag med min egen Pre Green Day 2010-spelningslista på Spotify tills nästa lördag.

En vecka kvar hörröni!

Gästinlägg!

Hejsan alla glada! Nu är det Emma som skriver ;)

Vi sitter just nu på psykologi, efter genomgång och lunch, och jobbar med alla uppgifter vi har... Det är en hel del om ni kanske anat. Man kan inte undgå att känna sig extremt stressad! Det gör nog alla vid detta laget... Men en sak som jag funderar över, hur i hela fridens namn kan man lägga in ett prov SISTA dagen?! That is crazzzyyy!!
Menmen man får väl göra det bästa av situationen helt enkelt.

Idag firar vi FIAPLUTTPLUTT!!! WOHOO! Dock efter mitt jobb, så vi kommer att komma lite försent (A) Men det ska bli sjukt kul! Ännu en som fyllt 18, det börjar kännas lite konstigt må jag säga. I början var det bara jag och alla 91:or och äldre och nu är det nästan alla! Ska man skratta eller gråta? ;) MEN, Viccan har då inte fyllt än, och kommer inte göra det än på ett tag, vilket är ganska roligt :P

I helgen var det en otroligt rolig kväll på Almenäs; nytt folk, bra väder, grillning och en tripp på stan. Det är inte helt fel och nu är det helg igen! :) Så otroligt skönt, men kommer nog få spendera största tiden med att plugga, plugga och åter plugga.


Ne, nu får vi återgå till att skriva på uppsatsen om en sjukdom i psykologi.

Ha de bra! / Em(ma)å

Fredag!

Såklart tabbade jag mig och glömde mina anteckningar till intervjun vi hade i Engelska C nu på morgonen. Det gick bra ändå dock, och nu är det bara vårt term paper kvar (i det ämnet) som jag dock inte börjat på än. Smart som jag var glömde jag också mitt psykologiblock hemma, när vi har en viktig genomgång i eftermiddag. Bara för att jag inte var stressad haha. Åker kanske hem och hämtar det sen. Kanske.

Men, det är bara knappt två veckor kvar till sommarlovet. Och solen skiner, och vi har fredagsfika i skolan. Och sedan ska vi gå och äta glass. I solen!

Jag står lite i valet och kvalet vilken ringsignal jag ska ha. På min gamla mobil hade jag The Kooks Naive, men när jag skaffade den nya tänkte jag förnya mig lite, och nu har jag samma bands Do You Wanna. Jag är inte så säker längre dock, vilken jag ska ha. Vad tycker du? 


Torsdag

Om fem minuter börjar torsdagslektionerna. Spanska och svenska. Mitt internet fungerar fortfarande inte hemma, och ute är det svinkallt. I slutet på maj borde det ju ändå vara mer än fem grader på morgonen!


Paj vare..

Som Ellen så snällt nämnde i sitt gästinlägg är mitt internet paj, tills vidare. Jag hoppas på en snabb lösning, tills dess får jag blogga från skolans datorer - eller parasitera grannarna som jag gjorde i måndags..

Tyskalektion nu, och Emma är duktig och pluggar tyska och jag.. bloggar. Heheh. Lite kan man belöna sig med efter det sista tyskaprovet någonsin! Trots att vi fortfarande har sjukt mycket att göra i skolan har vi bara ett fåtal lektioner varje dag i takt med att fler och fler kurser blir färdiga. I måndags hade jag en lektion, igår hade jag en lektion och idag har jag två. Och det är bara två och en halv vecka kvar till skolan slutar - och ungefär en och en halv vecka till Green Day!

Vi hoppas på fint väder den dagen, och jag önskar innerligt att de har planerat en bra låtlista med många gamla klassiker och inte så många låtar från den nya skivan. Jag tror dock att det är lite för mycket att begära. Hursomhelst tror jag att det kommer att bli grymt kul - och nu är det dags att börja tagga på riktigt med Green Daylåtar på högsta volym i iPoden, dygnet runt. Medans jag ändå håller på och bloggar kan jag tipsa om ännu en låt från American Idiot - Letterbomb.

Nej, nu kanske jag ska ta och plugga lite tyska för att sedan gå mot mitt öde - matte C. Första lektionen idag;  vissa ämnen slipper man aldrig ifrån - typ matte. Sedan bär det av till staden för att lämna tillbaka lite grejer jag köpte igår haha. Ellen känner mig lite föör väl känner jag. Sedan är det glass tänkte vi. Solen skiner ju!


Gästinlägg

Viccans internet är paj och när jag( Ellen) undra hur det var med dagens uppdatering fick jag till svars ”blogga själv om du vill” så detta kommer jag alltså också göra. Viccan har nog haft en ganska lugn dag med tanke på att naturarna hade nationella prov så förutom att vara i skolan blev det lite jobb och annat smått och gott, som t ex en sväng på stan med mig. Resulterade i lite fina kläder och Viccan kommer nog lämna tillbaka hälften. Snålheten själv, men jag klagar inte, det blir mer över till sommaren på så vis ;) Dagens låttips är She will be loved av Maroon5 och Half of my heart av Jhon Mayer och Taylor Swift. I stället för att säga “lyssna på accenten” som en viss person är så besatt av säger jag lyssna på låten, eller låtarna i detta fall. Lika underbara varje gång! För övrigt är det inte långt kvar till Green day nu, ungefär en och en halv vecka för att vara exakt, och då hoppas vi på fint väder. Koncert är Sommarkänsla! Eller jag ska väl inte påstå att jag är speciellt erfaren av sådant och Viccan ska, som hon så fint uttryckte sig, ta min koncert-oskuld. Be my guest. / /Ellen

Disciplinen ja...

Min plugghelg har väl gått sådär, om jag ska vara ärlig. Det är söndag, och trots att det inte var överdrivet mycket jag hade att göra så är jag inte färdig än. Som bekant var det sjukt varmt och fint väder igår, och tro mig, jag försökte sitta ute med datorn och skriva. Det gick sådär - så det slutade med att jag satt ute och solade. Utan datorn. Sedan när jag bestämde mig för att nu, nu ska jag skriva. Så jag satte mig inomhus  idet fina vädret. Och pratade i Skype cirkum 50 minuter. Illa. Och på toppen av det drog jag till Almenäs på kvällen för att grilla. Utan datorn. Haha.

Nej, idag är det nya tag. Idag ska jag bli färdig! Stenhård disciplin! Fast oj, nu tittar solen fram genom molnen...


Ny header!

Japp, that's right. Tröttnade lite på den gamla, så jag slängde ihop en ny med mina okreativa amatörkunskaper haha. Vad tycks? :)

Jag är inte gjord av sten

Nyfiken på aktiviteter på Kitas Gymnasium strax efter klockan ett en fredagseftermiddag då regnet öser ner och det åskar som bara den? Man kan plugga på det man behöver plugga på för att slippa göra det senare (sannolikhet: mycket liten). Man kan spela hänga gubbe med "Jävla skituppgift" som rätt svar (troligare, men bara roligt en kort stund). Man kan även googla snyggingar och dregla över dessa då de visas på storbild (mest troligt och mest roligt). Mest dregligt är det med. Man kan få psykologiläraren att erkänna att Robert Pattinson "ser bra ut" hehehe (Ganska otroligt, men det hände!).

Där har ni sanningen om Kitas. Väldigt låg aktivitetsnivå. Väldigt hög oseriöshetsfaktor.


Emma sköter googlingen och vi andra väntar spänt på resultatet

För att byta ämne sådär snyggt och smidigt; vad som är bra med att jag för tillfället är totalt luspank är att jag måste stanna hemma och plugga hela helgen. Detta innebär också att musikkonsumtionen kommer att blir stor. Jag planerar att ta detta tillfälle i akt och lyssna in mig riktigt ordentligt på Kents musik, vilket jag bestämt mig för att göra - någon gång. Redan nu har jag ett låttips till er dock - Stenbrott. Den tilldelar jag Fia, bara för att hon fyller år idag.

"Låt mig gå i bitar
Jag har gjort något så dåligt igen
Låt mig ha ont
Låt mig skrika färdigt
tills bröstkorgen blir tom…
Låt mig spricka sönder
Det har jag verkligen förtjänat
Hallå, hallå
Låt mig vara dum
det blir din tur om en liten stund
"

Tillbaka till samhällsrapporten nu; woho!

Don't stick your head in the jaws of the beast

Alltså. Jag kan nog inte beskriva lyckan jag kände när jag upptäckte en av mina favoritlåtar på Spotify. Sedan innan Spotify alltså. Bloc Partys The Pioneers är en underbar låt helt enkelt, lyssna på texten bara. Och lyssna på accenten (såklart).

Tillbaka till pluggandet..

Vädret är lite som PMS..

Först sjukt varmt och sedan skyfall som bara den. Humörsvängningar?

Onödig spanskalektion, glass och fönstershoppning, varm idrottslektion, jobb och sedan intressant debatt på högskolan. Så såg dagen ut i korta drag.


Årets första glass. Köpt på ICA, förtärd på Sandwalls haha


Ellen och jag var tvillingar för ett par minuter. Innan klänningen snabbt åkte av..

Väldigt intressant debatt om jobb, miljö och jämställdhet idag på Borås Högskola. LUF representerades av allas vår föbundsordförande Adam Cwejman, som gjorde en väldigt bra insats tycker jag. Att inte kalla debattens regler idiotiska för att man själv inte förstår dem är ju en bra början, till exempel. Det slog mig idag, att ju mer jag hör på sådana debatter, och LUF:s argument jämte alla andra ungdomsförbunds, blir jag mer och mer övertygad om att det är liberalismen som gäller för mig, och inget annat. LUF kör på kvalitetet, vänsterfolket kan köra på sin kvantitet.

Hörde nyss reklam på Spotify för Green Days konsert, med musik från musikalen. Vilken skymf. Jag blir äcklad.

I lose it; the track of time

Efter denna veckan är det bara två veckor kvar till sommarlovet. Herregud! Det är två och en halv vecka man har på sig att göra färdigt allt som ska bli färdigt i skolan. Blir det inget bloggat så vet ni vart jag befinner mig; instängd någonstans och river mig i håret av stress. Typ. Men mitt i allt elände kan jag berätta att jag fick MVG på nationella i matte B! Det kändes ganska långt bort i måndags kväll jag jag säga, men som tur var löste det sig haha :)

Det kanske inte är någon som har Spotify som undgått reklamen för albumet för American Idiot the musical? Det kanske till och med är någon som lyssnat? Det gjorde i alla fall jag tidigare i eftermiddag, och säger bara en sak: Uäck!

Nej, då lyssnar jag hellre på superhypade Anna von Hausswolff. Säger bara en sak där med: Rösten!



Nu iväg till stallet i det fina vädret för lite hoppträning. Eller hur är det alltid roligare att träna när man har flyt? Haha 

Ja må hon leva...

Fler bilder från i lördags














3 veckor!

Mina vänner, det är (mindre än) tre veckor kvar till Green Day intar Ullevi! Herregud vad fort tiden går!

Ännu en helg är till ända, och nu börjar det kännas att det bara är en månad kvar tills skolan slutar. Dels på grund av att det känns som att man aldrig kommer att bli färdig med alla skolarbeten eller hinna med att plugga till alla kursprov vi ska hinna med innan vi går på lov. Inte så mycket på grund av vädret dock. Var är våren och värmen egentligen?

Hursomhelst; söndag. Dagen spenderades i Göteborg på valkonferans med LUF Väst som representant för Boråsklubben bara för att ingen annan orkade åka hähä. Väldigt intressant måste jag säga, och nu är jag supertaggad på valrörelsen!

Ja, och igår var det födelsedagsfirande som stod på schemat. Roligaste kvällen (och dagen) på länge!

Och till sist, eller egentligen först, var min och Fias mys-grillkväll på fredagen. Jag upptäckte mina grill-skills och vi satt och snackade utomhus med filtar över oss i flera välbehövliga timmar. En försmak på sommaren det med.

Klistrar in några bilder, sen är det sängen som gäller. Jag är dödstrött haha.





Och så fungerar såklart inte internet. Laddar upp fler bilder imorgon om jag orkar och hinner.

Godnatt!

Ny mobil. Nytt liv!

Nae, riktigt så seriöst pratar vi kanske inte, men en ny mobil är i vilket fall  en omställning. Speciellt för en själv som är totalt oteknisk och behöver mycket tid för att lära sig nya tekniska grejer. Som ju mobiler är. Jag är bara gla att ha en mobil som fungerar, annars känner man sig handikappad. Vilket jag nämn förut. Nog om det. 

Ikväll var det i alla fall min debut som grillare, och jag lyckades riktigt bra om jag får säga det själv! Jag och Fia drog ihop en liten spontan grillkväll sittandes utomhus  i det (för en gångs skull) fina vädret och myste och pratade massor - som det brukar vara. Nu taggar vi båda sommaren - och det är bara tre veckor kvar till Green Day kom vi på!
Förra veckan missade jag ju nedräkningen totalt, jag hoppas att jag hinner med den imorgon. Det är i vilket fall inte långt kvar nu!

Vi hade i alla fall tur med vädret

Tja, vad ska man säga om dagen? Klockan är bara runt halv fem och jag kan säga att en god natts sömn lockar mer än den matten jag måste räkna ikväll inför det sista nationella provet, för i år, på tisdag. Dödstrött.

Hur som helst så får man väl säga att det har varit en lyckad dag så här långt. Med vissa undantag haha. Hopptävling var det som stod på dagordningen idag, och det började väl inte super kan man säga; Mina vita ridbyxor och skjorta som jag lagt i tvätten för att sedan ångrat mig och inte orkat ta upp ur tvättkorgen, rullade runt som bara den i tvättmaskinen på morgonen. Gamla (egentligen för små) vita ridbyxor och en vanlig tröja med skjortbröst blev det att ta istället. Det vita shabraket jag skulle använda var inlåst dit vi inte hade nyckeln, så vi fick packa med ett gammalt, fult vitt ett. När vi kommer fram visar det sig att jag glömt både handskar (som jag var hundra på att jag packat in i bilen) och spö (som jag egentligen inte brukar rida med). Ja ni förstår, dagen började inte så värst bra.

Det vände dock, och nu kan jag vara glad åt en andraplacering i LC (efter en runda med två stopp i LD+5). Så, trots alla missöden lyckades vi ganska bra. Ganska mycket över förväntan dessutom. Och det höll upp hela tiden vi var iväg! Så vi hade  i alla fall tur med vädret!

Nej, dags att ta tag i matten.. Yay

Musiktips?

Idag tänkte jag ta det hela åt det andra hållet, och jag vill ha så många musiktips som möjligt att fördriva tiden med samtidigt som jag pluggar.. Inget musiktips är ett dåligt tips, så kom igen och kommentera nu!

För övrigt kan jag nämna att jag hoppade några språng idag och att det kändes för himla bra! Det var längesedan jag (och Poppe) fick till sådana perfekta språng. Det bådar gott tills på torsdag då det är tävlingsdags.

Nej, tillbaka till summeringen av den uppsats ett av våra examinationsprojekt i engelska C kretsar kring. En väldigt intressant en om Förintelsen, och om hur många judar själv bidrog till och påskyndade sina dödsdomar genom att bara inte göra motstånd mot nazisterna. The Ignored Lesson of Anne Frank heter den och är skriven av Bruno Bettelheim som själv lyckades fly från Europa precis innan andra världskriget bröt ut. 

Kom ihåg att bomba mig med musiktips nu bara! :)  

Efter det här ska jag sooova

Mamma visade sina skills på fotografering idag. Jag har en käck ponny i alla fall tyckte domaren hehe.




Måndag

Vilken dålig uppdatering du har haft på bloggen i helgen. Det är vad man möts av på måndagsmorgonen av Ellen. Inte "Hej, har du haft en bra helg?", eller något liknande. Vilken tur att det är måndag, då så att jag kan skriva en lite summering av helgen så att man kommer in i bloggandet igen, det är ju så lätt att falla ur. Och så att man kan prata om något annat med Ellen än min dåliga uppdatering av bloggen hehe.

Väldigt kort summering:
Fredagen spenderades hos Jennifer i Kinnahult med styrelsemöte och massa mat.

På lördagen var det kampanjande i regnet. Först i gudsförgätna Skene och sedan på torget i Borås. Jag var genomblöt. Minst sagt. Detta följdes av ännu mer styrelsemöte som jag fick gå tidigare från tack vare mina invalida bussar. Jag lyckades pricka in konfirmandkalas i alla fall (det vill säga, komma lagom till mat och tårta och slippa kyrkan) och sedan på kvällen var det fika på Viskan och mat på Borås Kebab som gällde.

Och så en bussresa till Göteborg. Tidsmässigt sett, ungefär. En timma, ungefär så lång tid tar det för bussen från Borås hem med nattbussen. En resa som tar max en kvart vanligtvis. Har jag nämnt någon gång hur mycket jag hatar Västtrafik? Sälj ut skiten och avskaffa monopolet säger jag bara! Ett bra exempel på hur konkurrens skulle gynna alla. Förutom Västtrafik.

Det var den dagliga dosen av hat. Back to skolarbetet. Sjukt opepp på att skriva samhällsrapporten alltså. Sjukt opepp.


Det regnade i Skene


Det regnade i Borås, även om det kanske inte syns så värst tydligt

Fick nyss höra ännu en kommentar om obefintliga blogginlägg. Man tackar.

Pumpen

Kom precis över ett par bilder på Poppe och mig, snälla Ella som fotat och skickat.





Kan även tillägga att jag inte bli klok på den som döpte häststackarn. Googlar man 'Pompe Do' får man veta dels att det var namnet på tre olika hundar, alla ägda av någon kung, dels att det är en genetisk sjukdom. Kul. På franska är 'Pompe' dessutom rätt och släpp 'pump'. Alltså, nog för att hästfolk är kända för att ge hästarna udda namn. Men Pompe Do?   


Today I only have one thing to say..

..or perhaps a few. Men det viktigaste är, att jag känner mig jävligt duktig för tillfället! Så duktig att jag till och med unnade mig lite fult språk på bloggen. Tjoho. Kan inte fatta att jag just gjorde färdigt en uppgift som ska vara inne på fredag - om en vecka. Och att jag igår blev färdig med min book report som ska vara inne imorgon. Herregud. Jag som alltid brukar vara ute i sista minuten. Brist på liv tror jag att detta kallas...

För övrigt var det debut i trädgården idag. Ser ut som ett emo på armarna tack vare rosenbuskarna. Jag är inte ens färdig på långa vägar. Stackars mina armar. Tur att man får betalt.

Nej. Bara för att jag är så duktig ska jag ta en låång dusch och sedan ladda inför nationellt prov imorgon. Eller, i alla fall duschen.

Hej!

It's a hit!

Såg nyss att Hultsfred bokat We Are Scientists till festivalen 7-9 juli! Jag är dock fortfarande kluven huruvida det är Hultsfred eller P&L som gjort de allra bästa bokningarna - P&L haffade trots allt The Kooks..

I vilket fall som helst är P&L uteslutet, eftersom jag har andra planer för den veckan. Står dock för tillfället i valet och kvalet när det gäller Hultsfred. Egentligen jobbar jag den veckan. Inte bra. Varför planeras allt, precis allt, jag vill göra på hela sommaren under två veckor, som jag jobbar!?

Fortsättning följer...


Tell me what you want to hear

Har fastnat för en ny låt: OneRepublics Secrets. Underbar. Jag tänker inte kommentera, jag rekommenderar bara att lyssna, lyssna, lyssna.

I need another story
Something to get off my chest
My life gets kinda boring
Need something that I can confess

Til’ all my sleeves are stained red
From all the truth that I’ve said
Come by it honestly I swear
Thought you saw me wink, no
I’ve been on the brink, so

Tell me what you want to hear
Something that were like those years
Sick of all the insincere
So I’m gonna give all my secrets away
This time, don’t need another perfect line
Don’t care if critics never jump in line
I’m gonna give all my secrets away


Jag borde nog sova nu hähäh. Godnatt!


It's my heart you're dealing with

Jag är hungrig. Dödshungrig. En kvart tills lunchen öppnar. Sitter i köket med Emma och Mona och väntar. Lyssnar på musik och kollar in kläder på H&M. I'm urging for some shopping. Vi slutar nog tidigare imorrn hähä. Jag har ju en lön att bränna.

Bland annat lyssnar vi på The Perishers underbara My Heart.

It’s my heart you’re stealing
It’s my heart you take
It’s my heart you’re dealing with
And it’s my heart you’ll break

It’s my heart you’re taking
It’s breaking bit by bit
It’s my heart you’re dealing with
But you don’t know about it

If you’d feel like I feel
And if you’d know what I know
I don’t think you’d ever play me
I know you’d never play me

My shallow heart's the only thing that's beating

Det har väl inte undgått någon att det var valborgsmässoafton i fredags? Skitdåligt väder och en ganska kass kortege (hörde jag, jag var inte där). Men vädret behöver ju inte betyda att man inte kan ha roligt, så länge man kan vara inomhus. Vilket jag var större delen av kvällen. (Jätte)god mat, dricka och trevligt sällskap med mycket, mycket skratt. Bland annat minnen från förra valborg gav upphov till många skratt; "Var det valborg!?". Haha!

Sedan igår var det Ellens debut på krogen, och så vitt jag vet hade hon roligt (det var vad hon sa när jag och Elin gick förbi på väg till bussen). Vi minderåriga fick inte komma in, men som tur är finns äckel-Snack som där man kan sitta och prata bort några timmar. Men det är att gå händelserna i förväg. Vi var ju faktiskt och åt pizza och förfestade lite innan. Trevlig kväll det med måste jag säga hehe.

Igår var det exakt fem veckor kvar till Green Day! Och bara för att det är Ellens favoritlåt är det Boulevard of Broken Dreams som är veckans Green Day-låt. Comments unnessesary.









Nej, nu är det dags att bege sig och jobba. Känner mig inte överdrivet taggad på det nu när solen skiner och man hellre suttit och solat.

Hej!


RSS 2.0