Nee :(

Hade feber nu ikväll, så inget jobb imorgon. :( Jag laddar inför torsdag så att jag kan gå på t-kvällen! Och på fredag ska jag ju till Ellen, dags att bli frisk nu! Skulle inte varit med på träningen i regnet idag... Lätt att vara efterklok, eller hur?

Pusshej!

Can't remember to forget you...

I left a note by the bedpost
I got a chain and a scared frog
I get short turn memory loss
whenever I'm around you


I fell in love on the first date
and I've been blind ever since, yeah
I got so little memory
when it comes to you


And my friends keep reminding,
keep reminding me
everybody keep reminding,
keep reminding me


But I can't remember to forget you
I can't remember to forget you
'cause you still move me
Yeah you move me, oh you move me
like no other


I can't remember to forget you
I can't remember to forget you
I keep forgetting how you hurt me
oh you hurt me, you still hurt me


Hur kan man låta bli att bli förälskad i denna låten? Memory Loss - Adiam Dymott (Från skivan There's a razzia going on)
Spotify URI: spotify:track:0S42tgs6wpKIEktCMVmOhl

Imorgon ska jag nog tillbaka till jobbet, pussochkram!

Adiam Dymott


Min önskefestival...

Svettiga kroppar
i takt med varandra;
hoppande, studsande
I takt med musiken;
skrikande, sjungandes
Total absorption;
hesa rop, blanka ögon
Trots närheten,
helt isolerade
i sig själva.

Sommartider är musiktider -  ungefär fyra/fem år sedan Green Day, ett år sedan Kristian Anttila på Majas och ett halvt år sedan (snart) sedan Mando Diao.

Högst på önskelistan just nu är Arctic Monkeys (även Glasvegas och Laakso) på Way Out West. Jag väntar tills endagsbiljetterna släpps, ett helt festivalpass känns lite mycket när det bara är ett band jag måste se. Tyvärr kommer nog inte Monkeys och Glasvegas spela samma dag eftersom båda två är bland de större dragplåstren; synd enligt mig men vad gör man när snyggo-Alex Turner kommer till Göteborg? ;) (Den som väntar på något gott! :D)

Hultsfred hade ju inte varit helt fel i år heller: The Killers, Kings of Leon, Adiam Dymott, Franz Ferdinand, Hello Saferide, Mando Diao, Melody Club, Peter Bjorn and John, Regina Spektor, The Sounds, Takida, Thåström och måånga fler. Synd att man jobbar :(

Sen har vi ju såklart sommartorsdagarna här i Borås, vilka tyvärr inte är kända för någon dunderbra musik, men dom lyckades ju med att par bokningar i år: Melody Club och Miss Li. Sen snedsteg med typ Alcazar, Rydell & Quick (skjuut miig!) och Tomas Di Leva? Som förkämpe för att alla ska få tycka olika och vad de vill, ska jag inte beklaga mig mer, bara hålla mig undan från stora scenen dessa datum. ^^

Jag glömde nästan Göteborgskalaset! Namn som Veronica Maggio, Apocalyptica och Hello Saferide lockar där, men jag misstänker att jag kommer bli meddragen även till Markus Krunegård.. Hm, jag får la stå ut :)

Och så min önskefestival? Många är ju redan bokade till andra festivaler i sommar, men jag kör en snabb ändå! ^^

Arctic Monkeys (därför att de är bäst!), Communique, Foo Fighters (eller ett Nirvana med en uppstånden Kurt Cobain^^), Glasvegas, Green Day (för gamla minnens skull), Hello Saferide, Imogen Heap, Interpol, Kaiser Cheifs, Kasabian, Kent, Kings of Leon, Kristian Anttila, Los Campesinos!, Mando Diao, Muse, My Chemical Romance, Paramore, Rasputina, Ramones (som de såg ut då det begav sig), Regina Spektor, She Wants Revenge, Shout Out Louds, Silverstein (jag vill höra My Heroine live!), Tegan and Sara (jagvilljagvilljagvill!), The Kooks, The Pigeon Detectives (Keep on your dress girl it's okay, nananana), The Sounds, We Are Scientists (när kommer de anywhere nära Sverige egentligen!?), Last Shadow Puppets och... Robert Pattinson (han är faktiskt inte bara snygg, han gör bra musik också)!

Någon som skulle komma? Jag tycker vi gör det till en gratisfestival också, eller vad säger ni? ^^

Det var allt babbel från mig, varför inte skriva ner Er önskefestival i en kommentar eller ge ytterligare tips på musiken man ska ha koll på i sommar? Pusshej!


Last Shadow Puppets (Alex Turner till vänster)


Ögon- och örongodis: Robert Pattinson



Mando Diao live Lisebergshallen april 2009


Kristian Anttila live Majas vid Havet augusti 2008

ny header :)

Tjo! Nu har jag trixat lite med en ny header, den gamla var ju så himla suddig! Den nya är ju i och för sig lite småtråkig, men efter sommaren, eller när jag skaffat bättre bilder att använda, kommer en ny igen! =)

Simma lugnt!

090630

Hejhopp! Inget inlägg igår, men ärligt, hur kul är det att höra om mitt liv som sjukling när jag bara sover, läser och tittar på film/TV? ;)

Det var i alla fall halsfluss som spökade, var hos läkaren igår efter att det visar sig att jag hade feber för att få pencillin mot skiten (halsflussen). Fick såklart inte gå till jobbet heller igår, hejdå pengar var det... Jag grät ett par tårar för min allt mindre semesterkassa ^^.

Bästa med att vara sjuk och inte få gå ut i den underbara solen (jag veet) var ia alla fall att mamma betalade hyran av tre filmer från hemmakväll; Benjamin Buttons, Revolutionary Road och så Rachel Getting Married (mamma valde den sista). Har bara sett hela Benjamin Buttons än, den var.. lite tråkig för att vara helt ärlig. Tre timmar är alldeles för långt för en film där itne inte hönder något... Började titta på Revolutionary Road också, men den fick mig att somna (en prestation faktiskt!). Ska väl försöka titta klart på den idag, för jag är fortfarande hemma och får inte gå ut i solen... Ska se till att jag får vara med på hoppträningen idag i alla fall, så dåligt mår jag inte och jag blir rastlös av att inte göra någonting...

Enligt läkaren ska jag vara smittfri imorgon och feberfri senast torsdag (jag har ingen feber idag), men ska ta medicinen i tio dagar. Får se om jag drar ner till t-kvällen och kollar läget, kan hända att jag behöver packa inför fredagen... :)

Vilket för mig till min och Ellens übersuberba idé; ingen av oss skulle på något ridläger i år, så vi bestämde oss för att fixa ett själva, bara vi två och göra bar avad vi själva vill. Så på fredag eftermiddag efter jobbet drar jag, min häst och mitt pick och pack till Ellen i Bollebygd och stannar till söndag kväll. Kan hända att bloggen inte uppdateras under den tiden, men jag ska ta måånga bilder, det lovar jag! :)

Jaha, vad ska man hitta på resten av dagen nu då? Hade varit ett perfekt att spela gitarr hela dagen lång, men den är så sjukt ostämd efetrsom jag inte ägen någon stämapparat. Så kan det gå, får åka och köpa en när jag kan skaffa skjuts haha. Ha det gött i värmen och tänk på mig när ni steker (akta hudcancern!^^), jag som inte får vistas i solen. Jippi!

Ha de gött!
/Sjuklingen

090628

Hejsan! Jag lovade ett långt inlägg när jag väl fick tid att skriva ett, och här sitter jag med all tid i världen när det är sjukt fint väder ute och jag har halsfluss. Wihoo!

I alla fall, jag känner att ett riktigt långt inlägg blir för jobbigt att läsa, så jag kör en sammanfattning och avslutar med lite bilder. Låter bra?

På tisdagen var det grillkväll hos Lovisa med Vanja, Frida, Linn, Emma, Fia och Melina. Vi grillade hamburgare och åt mycket god ungsbakad potatis och tsatziki till, sedan frossade vi i tårtor (lägg märke till pluralformen) och hade det allmänt trevligt.

Onsdag-torsdag kväll har vi hjälpts åt att ta in höt, vilket var varmt, svettigt, tungt och stickigt. På onsdagen tog jag årets första dopp också! Inte så kallt som jag trodde, och nu längtar jag tills jag åker ner till stugan nästa gång så jag kan bada i havet! :D

Och jobbet fortsätter dag ut och dag in, och eftersom vi gör i princip samma sak varje dag. Men det är gó stämning, och i fredags åkte vi allesammans och grillade över lunchen vid pickesjön. Sedan avgjordes ett vad på Norrbyvallen i vem som var bäst målvakt, och så spelade vi match allihopa också (mitt lag vann!). Resten av eftermiddagen spenderades i lunchrummet med att kasta gris haha x'D

Sedan på fredagen var det meningen att jag skulle ta en fika med Fia och sedan dra runt på Unga Sjävlar och kolla läget, men vi hamnade på fest. Så kan det gå... ^^

Sen gårdagen spenderades på Almenäs tillsammans med Fia och Emma, där vi solade en stund i värmen. Sedan bar det av hemåt och så slappade jag resten av kvällen och förberedde mig inför södagens tävling. Men så vaknar jag och tror att jag har försovit mig idag, för klockan hade inte ringt. Visar sig att tävlingen blivit inställd, vilket passade mig bra då jag som sagt inte mår världens bästa idag... :)

Kan även ge ett låttips; Almost Lover av  A Fine Frenzy. YouTuba eller lyssna på Spotify vetja ;)

Hejsvejsleverpastej!


Grillkväll hos Kvalster


Mumsig tårta :)





Melina, Fia och jag


Fia och jag, fredag


Fia Almenäs, lördag :)

fullt upp... :/

Hejsan! De senaste dagarna har jag haft riktigt fullt upp, och inte haft någon tid alls att blogga... Men så fort jag får den tiden ska jag skriva ett riktigt långt och jobbigt inlägg med bilderpoch allt, loovar! ;)

Ha det gött i värmen!
/mashken


P.S :)

Jag måste köpa en ny mp3-spelare. Vilken/vilka rekommenderar Du och vilka ska jag undvika? Ska man investera i en iPod tro eller köra på något annat? Kom med tips! :D


090622

Tjohej! Har sommaren äntligen anlängt? Har den kommit för att stanna? Vi väntar med spänning! :D

Att jobba i kletig värme är kanske inte det roligaste, men bättre än ösregn som det var i torsdags... Första dagen på andra veckan är avklarad. Only three more to go! Lönekuvert, lönekuvert, lönekuvert är mitt mantra dessa dagar :)

Igår uppdaterade jag inte alls, hade inte tiden att sätta mig ner och fila på något. Men här kommer iallafall en snabb update: träning på morgonen och för första gången på veckor gick det faktiskt bra, tummen upp för det och vi taggar klubbtävling på onsdag! Efteråt kom jag hem och åt lunch och sedan var det film som gällde (förvåning!); The Ring (orginalet) och så Låt Den Rätte Komma In. Efteråt kände jag mig lite hurtig, så jag gick ut med hunden och vandrade i nästan två timmar. Sedan, efter dusch och lite dötid övertalade jag Fia att rumpa sig över till mig, då jag var ensam hemma över natten. Så när Fia (äntligen) kom var maten nästan klar, mat som jag faktiskt lagat själv. detdu! :)

Resten av kvällen satt vi och käkade, snackade och så tittade på film (asså, hur mycket tittar jag på film egentligen??). Vi skrattade också en del. En väldigt rolig sak hände, som jag tyvärr inte kan ta upp på bloggen. Men jag lovar er, läsare, ni skulle skratta ihjäl er också! x'D

Fia stannade längre än planerat, och jag skulle såklart upp extra tidigt idag. 5.15 hade jag ställt klockan på, och jag hade tydligen stängt av den, i sömnen. Fem minuter senare vaknade och trodde att jag försovit mig, klockan var avstängd. Som tur var hann jag med bussen som jag dagen till ära skulle ta.

Och jag träffade Vanja idag, helt random! Gick av bussen tillsammans med lillasyster nu på eftermiddagen , och så står någon vid stallet. Går ärmare och ser att det är lilla Pwara och Amanda som ska ut och promenera med Xpress. Rolig överraskning! :)

Nej, nu är det dags att ta tag i sitt liv, pusshej!
/Arbetaren

Sweeney Todd!

Jag tror nästan att jag måste nominera Sweeney till en av mina absoluta favoritfilmer! Om det är den typiska Shakespeare-tragedin, snyggo-Johnny Depp eller musiken som gör det vet jag inte, förmodligen en mix av alltihop.

Slutscenen när Depp håller sitt  livs (döda) kärlek i famnen och sedan själv blir skuren i halsen av den lilla pojken med sin egen rakkniv; den är grym! Dessutom innehåller hela storyn alla möjliga myter plus den typiska ironin (Barberaren halshuggs med sin egen rakkniv, på samma sätt som han själv tagit livet av oräknebara antal människor). Samtidigt är den tydligt naturalistisk när man inte viker för att visa det smutsiga London, och framförallt: den viker inte för att visa de absolut mörkaste sidorna hos människan, som hämnd och begär.




Nu ska jag sluta svamla, puss godnatt. Ska se om jag kan hitta på ngt att göra med min dag imorgon :)


midsommar är över...

Hejsan! Ja, nu är midsommar över för den här gången och det dröjer ett helt år innan cirkusen upprepas. Och min midsommar, den var inget märkvärdigt med väldigt trevlig. Hur var eran? :)

Åkte som jag sagt ner till Varberg i torsdags kväll, och sedan igår började jag dagen med att ta en lång springtur på 40 minuter (jag tyckte det behövdes när jag inte varit ute på nästan en vecka). Sedan efter frukost, dusch och fix åkte jag in till staden tillsammans med syster och kusin där jag faktiskt för första gången hittade ett plagg på BikBok: en oversize-tröja som är det skönaste jag någonsin haft! Jag tror jag ska flytta in i den haha ^^

Sedan körde kusin oss tillbaka till stugan och vi diggade till the Killers på högsta volym för att sedan äta en bamselunch tillsammans med resten av familjen, släkt och andra. Såklart tryckte vi i oss jordgubbar, glass och grädde också - det är det som är midsommar!

Ja, och efter att det var avklarat så var det lite dötid innan jag tog bussen in till staden igen, där mötte Emma och Ellen upp mig på stationen och så cyklade vi strandpromenaden till Apelviken där de höll till för kvällen. Där blev det mer jordgubbar och glass, tjejsnack och så otroligt roliga, pinsamma och crazy lekar där mitt och Ellens lag förlorade ganska stort haha (A)

Senare på kvällen drog vi ner till stan igen  och drog runt (blev joinade av Matilda) - helt sjuukt hur mycket Boråsare det är i Varberg på midsommar (och resten av sommaren också)! Vi upptäckte också att Varbergs pizzor är mycket små och dyra, länge leve Campino säger jag bara! :D

Sedan kom kusin och hämtade mig i Apelviken dit vi cyklat tillbaka, och resten av kvällen/natten satt vi och kollade på film (A walk to remember). Alla säger att den är grymt bra men jag vet inte... Antingen är jag en iskall, okänslig jävel eller så vet jag inte. Är jag onormal som inte gråter till den? ^^ Slutligen, efter ett långt telefonsamtal med Fia kom jag i sängs till tre, och vaknar strax efter nio av ett oljud. Det visar sig att det är min mobil som ringer och halvt i sömnen svarar jag. Det är Friduws och jag ber henne ringa senare. Alla som vet kan intyga att jag inte är rolig att prata i telefon med på morgonen när jag nyss vaknat haha!

Hursomhelst, efter detta wake up call kunde jag inte somna om, så jag gick upp, åt frukost och duschade, packade och fortsatte läsa i Twilight. Vad som är så bra med boken kan jag inte sätta fingret på, men det är något som gör att man fastnar alltså! Runt klockan tolv bar det av hemåt, och jag mådde inte bra. Inte bra alls. Men det var bara att uthärda och på vägen hem stanna vi och tittade på vår valp "to be". Abbe ska han heta och han är supersöt! Har ingen bild, men jag ska be pappa skicka en till mig som jag kan lägga upp. Om två veckor ska vi hämta honom! :)

Resten av dagen förflöt flytigt; stallet avklarades med en uteritt, sedan mat och så Bridget Jones Dagbok. Haha, den filmen är ju störtskön verkligen! Tryckte även i mig ett helt rör Pringles chips. Inte bra. Det blir ut och springa imorgon, kanske. Eller mer film. Är ensam hemma nästan hela dagen imorrn och hela natten, får se vad man hittar på hihi :)

Sitter för tillfället och lyssnar på Rasputina, ett cellobaserat band som låter väldigt skumt men väldigt bra också. Have a check och döm själva, min musiksmak är ju lite out of the ordinary.

Laddar upp lite bilder också från gårdagen medans jag ändå sitter här, sedan ska jag se på film (!). Kom på att jag inte sett Sweeney Todd på skiitlänge. Alltså är det det som är resten av min lördagskväll. Men det skulle itne förvåna mig om jag somnar.

Pusshej!


Söta flickor - Emma och Ellen :)


Ellen och jag lekte...


.. och drömde^^


Båda klarade av att få i bollen i hålet! :)


Emma och Matilda


Foton från en pakethållare... (Emma, Matildas ben och mitt hår)


Me, my hair and the sunset


Random pics by Ellen :)


Påväg till Varberg :) Cyklande Ellen och så Emma gåendes, ledande på en
cykel och så Matilda som också gick.. ^^

snart bär det iväg!

Ska försöka packa, vilket går sådääär... Har lite smått klädångest men jag får väl helt enkelt packa ner lite och bestämma efter hand haha x)

Nej, nu får jag ta mig i kragen! Svejs!

090618

Tjohej, vilket fint väder vi har här i Borås som vanligt! Hela förmiddage har det spöregnat, vilket var lagom roligt att gå ute och plocka skräp i... Men för övrigt var det en väldigt slapp dag; vi slutade allihopa klockan tolv och innan dess hade vi ju haft fika X2, först den vanliga frukosten och sedan en gång till med fikabröd innan vi fick gå hem. Däremellan städade vi några källare, och det var inte så jobbigt att sopa. :)

Nu ska jag passa på att fixa stallet medans det är uppehåll, sedan ska jag packa och efter det bär det av till stugan. Hejsvejs!

090617

Tjoosan! Tredje dagen på jobbet avklarad och nu börjar det märkas att vi är sex ungdomar som sommarjobbar och att det inte är en begravning, vilket man kunde tro i början då alla satt tysta och titttade på varandra vid frukost och lunch haha. Tja, finns itne så mycket mer att kriva om dagen, vi städade trapphus, tömde papperskorgar och för första gången i mitt liv har jag putsat fönster! Någon gång måste ju vara den första, eller hur? ;) Och direkt efter jobbet fortsatte jag till jobbet! Har ju fortfarande jobbet i trädgården, så det var det jag fortsatte min eftermiddag med; att rensa ogräs! xD

Nu på kvällen har jag för första gången på länge varit med på hoppträningen hemma, vilket gick superbra vekligen! Poppe har gått riktigt dåligt hela veckan men nu lossnade det, och han var riktigt pigg, glad och duktig. Inget slaktpris på denna pållen idag inte! =)

Nu är det alldeles strax läggdags, men först måste nagellacket, som jag målade på naglarna smart nog efter klockan tio, torka. Hoppas att det inte tar allt för långt tid, för jag måste verkligen få lite sömn i natt, så jag inte är som en zombie imorgon! x)

Och på tal om imorgon, jag åker med hela tjocka, feta familjen till stugan i Kärradal över midsommar. Inte något jag valde, hade hellre stannat hemma men nejdå; det fick jag inte. Så imorgn kväll drar jag, kanske inte hinner uppdatera innan dess, men ska som sagt försöka lösa detta med mobilbloggningen! ;D

Pusshejleverpastej!

Godnatt, typ

Hej bloggen! Tänkte skriva ett inlägg till innan det är sängdags. Någon mer som känt sig sprängfärdig av saker att skriva, men inte kan eller bör? Vissa saker passar inte att sättas i print, och vissa saker absolut inte i en blogg som kan läsas av vem som helst. Dessutom har många människor svårt att fatta en viss ton kallad ironi, både verbalt och på papper men speciellt på det senare nämnda. Saker kan misstolkas, och ge bränsle åt många saker. Bra eller dåliga.

Ja, på tal om det här med sprickfärdig. Jag har en kompis som heter Emma. Hon är riktigt rolig ibland. På ett småtragiskt och gulligt sätt. Jag sitter och bubblar här, när jag sitter vid datorn och pratar med henne över msn. Småler för mig själv, skrattar till ibland. Men jag får inte säga varför. Men det gör absolut ingenting, 'cause I'm having a blast som man säger så fint. Och med detta säger mitt inlägg precis ingenting. Men tack för visat intresse, du har just läst ett flumminlägg från en samhällselev! =)

Puss och godnatt!


Jag och Emmapemma inför skolans öppet hus i november ^^

090616

Ja, då var andra arbetsdagen på sommarjobbet avklarad; jippi! Malin, en av dem som tillsammans med mig håller ställningarna på Norrby, räknar arbetsdagarna tills hon slutar. 37½ var det nog kvar efter idag om jag inte minns fel, för mig är det något färre då jag bara jobbar fyra veckor, nästa alla andra sommarjobbare jobbar åtta. ^^

Ingen tömning av papperskorgar idag som tur var, utan städning av trappuppgånger mesta tiden. Jag lyckades också göra sönder ett lysrör som kraschade med en riktig smäll. Ibland kan jag vara riktigt klumpis asså! x) Och min arbetsdag är ju gó; jag börjar klockan sju (vilket i och för sig är lite jobbigt), har fika klockan nio i ca en kvart, sedan jobb till ungefär klockan tolv. Efter det är det lunch i en timma som gäller, och sedan jobbar jag bara en timma till innan jag slutar klockan två...

Nu sitter jag i alla fall här hemma och väntar på att jag ska dra mig ner till stallet. Hinner nog med ett inlägg till ikväll, eller inte. Det får framtiden utvisa. Nu ska jag fortsätta läsa Twilight för andra gången också, och kanske äta något? Får se vad man kan gräva fram här hemma :)

Pusshej!


PS. The Sounds släppte nyligen sin nya skiva Crossing the Rubicon, den tycker jag att ni med lite extra tid ska kolla in, finns några riktigt bra spår på den! ;)
Spotify: spotify:album:1mfW4GidjFy4P2NtA3gH38

090615

Tjoho! Nu är första dagen på sommarjobbet avklarad! :D

Dagen började med att min mobil ringde och jag var stendöd: inte bra. Jag drog mig som tur var ur sängen låångsamt och hann komma till samlingsplatsen till klockan sju, även om det var rätt krisigt ett tag. Men pappa drog som tur var på ganska ordentligt genom stan (säg inget!^^). Det är ju inte så roligt att komma för sent första dagen på jobbet liksom!

Sedan blev jag efter mycket krångel placerad på Norrby, som var ganska bra med tanke på att det är på rätt sida stan, mindre bra eftersom det är rätt skräpigt. Vi fick till exempel bära ut nästan tio påsar fulla med skor som var slängda i ett trapphus, och även ett marmorbord slängt i samma trapphus. Vi hittade även en matta som vi fick slänga haha. En annan av arbetsuppgifterna ar att tömmapapperskorgar. Nu ska jag inte överdriva: jag har ingen kräkmage, men jag var nära att throw up ett par gånger. Det var riktigt äckligt!

Och arbetskamraterna då? Vi ungdomar är sex stycken, fyra killar och två tjejer, och idag var det ganska tyst om allt. Vi får se om det blir lite liv i bygget under de här fyra veckorna, eller vi hoppas. Och där pratar jag om mig sjäv i tredjeperson pluralform igen, jag börjar bestämt blir schitzofren!

Hejsvejs sålänge, jag fortsätter att rapportera mer om papperskorgstömning och min schitzofreni. =)




090614

Söndagkväll, det vankas varma mackor framför TV:n  och uppladdning inför sommarjobbet imorgon. Dagen var seg,men jag drog mig från sofflocket och bakade en rabarberpaj. Det tycker jag att jag kan vara stolt över ;)

Lyssnar för tillfället på Jesse Malins Fairytale of New York, riktigt skön låt! Och när du ändå håller på kan du ju också kolla in hans version Ramones Questioningly!

Peace Out!

slappsöndag

Nej, jag lyckades inte mobilblogga igår. Jag är iochförsig väldigt oteknisk, men jag fortsätter försöka!

Idag är det söndag, och jag är dödstrött. Att jag har haft sovmorgon nu i tre dagar märks inte alls, jag blir bara tröttare och tröttare varje morgon, och lika trött på kvällen...

Inte heller har jag någon egentlig lust att blogga. Vill hellre sitta ute i solen som för en gångs skull skiner. Så det får bli min sysselsättning för resten av dagen; sitta i solen och börja läs Twilight, se om den är lika bra andra gången som den var första. Fast först ska jag laga mat till familjen och besökande moster och kusin från Stockholm. Stuvade makaroner och köttbullar. Inte min favorit tyvärr. Jag är mest sugen på godis för tillfället.

Pusshej!


oijojoj!

Och nu har jag gömt att uppdatera här igen! Fy skäms på mig! =)

Hinner inte skriva något långt roligt inlägg just nu, för det ska bära av till kusiner och titta på fölisar, bebisar, snacka skit och prata allmänt... När vi var små såg vi jätteofta alla kusiner men nuförtiden blir mellanrummen mellan varven allt större vilket är synd...

Jag tror att jag ska försöka komma på hur man mobilbloggar tihi (A)

Pusshej!

student i regnet...

Ja, precis som igårkväll öser regnet ner: kul för alla som tar studenten, förutom sjävla student-grejen gör regnet detta till en minst sagt minnesvärd dag... Jag hoppas att vädret är bättre om två år då det är min tur! :)

Ska om en stund åka iväg till min kusin som är en av alla studenter idag, och fira henne på hennes stora dag, sedan ska jag och Emma försöka hitta på något till ikväll...

Slänger upp några bilder till från gårdagens skolavslutning, pusshej!







Fler bilder kommer ;)

hos Emma!

Halloj! Nu är det sommarlov, även om vädret inte riktigt gör att det känns: pissregn verkligen! Rolig men kort skolavslutning, en massa seriösa och oseriösa kort togs och vi drack (alkoholfri)champagne och tårta vilket var väldigt gott :) Inte ens så vemodigt som man trodde det skulle vara, utan det var ganska hög stämning och vissa bjöd på sig själva riktigt ordentligt vilket var roligt (nämner inga namn, alla som var där vet^^). Inte ens Emma grät, vilket visar att det faktiskt inte var så sorgligt...

Efteråt drog några och åt glass och sedan tog jag samma buss som Tomas och Sara, och efter att jag gått hem från busshållplatsen hade jag ett en kvadratcentimeter stort blodigt skavsår på hälen. Jag skojar inte! Hursomhelst, efter att ha varit hemma en stund fick jag springa till bussen för att träffa Emma i stan. Det känns verkligen som jag alltid får springa till bussen nuförtiden, jag tror att jag börjar bli lite av en tidsoptimist faktiskt... 

I stan tog jag och Emma en god, varm fika på Espresso House där vi satt en stund ute invirade i filtar, men runt sju frös vi så mycket så vi förflyttade oss till Campino där vi delade på en pizza. Såklart spöregnade det, verkligen en stämnigshöjare om man säger så! 

Sedan drog vi till Emma och nu sitter vi här och gör ingenting... Vi får nog ta och se på en film tror jag, ska övertala henne att se på Barnhemmet haha (A) Slänger upp ett par bilder sålänge så skriver jag mer sen.

xoxo Emmapemmapöö och Vixxpixx


Tomas och Mona, det söta "paret" :)


Gruppbild 


Jag och Emma


Bjuder på denna med, jag i Emmas glasögon tihi ^

nu snart!

Nu är det snart sommarlov, ska springa till bussen och sedan är det dags! :)

Har haft lite panik det sista här nu, filmen fungerade inte att publicera på moviemaker, men jag ladade upp på YouTube så jag hoppas att det fungerar nu...

Hejdå, vi hörs senare! =)

hur svårt kan det vara att hitta en pizzeria i Sveriges näst största stad?

Väldigt svårt tydligen märkte Fia, Frida, Jenny och jag idag när vi drog en impuls-resa till Götet för att käka pizza. Nästan en timma tog det att hitta en normal, lagom sunkig pizzeria som inte var ett "tattar-ställe" för att citera Jenny. Jag erkänner, jag hittar inte ett skit i Göteborg!

Imorgon är det skolavslutning, och vad jag har längtat! Inte bara jag, men många andra också. Nu är det bara sommaren som fattas. Var tog det vackra sommarvädret vägen? Bestämt mig för att ta med kameran och smälla av många bilder att ha till senare (och kanske till bloggen). Måste bara ladda batterier då också, min kamera är verkligen en batterislukare! Men nog om det.

Idag var dagen jag skulle ha bestämt mig. Kitas eller Bäckäng. Bäckäng eller Kitas. Jag har fortfarande inte bestämt mig och min beslutsångest är lika illa, om inte värre, än innan. Får ta och ringa SYV-en på Bäckäng imorgon och fråga om det finns möjlighet att bestämma sig lite senare, då man vet hur det blir på Kitas nästa termin (vi fick såklart inga svar idag och någon ny rektor har de inte hittat heller). Jag vill ju gå kvar på skolan egentligen; men korta dagar och alla bra lärare vi har haft förmån att ha detta året. Men med det kaos som utbrytit och ovissheten? Jag vet inte...

En glad nyhetet är i alla fall mitt betygsamtal i Spanska 3 och Naturkunskap A, jag går ut med MVG i båda; det två kurser jag var mest osäker över mitt betyg i. Så nu är allt klart, jag får MVG i alla kurser jag läst i år 1 (vet i och för sig inte Datakunskapen, men whatthefeck, hur svårt kan det vara att ro hem ett bra betyg i den skitkursen? (=  ). Dags att fira tycker jag, frågan är bara hur. Jag har försökt att få pengar av mina föräldrar för bra betyg, typ en 1000-lapp för varje MVG. Men de gick inte med på något sådant, kanske för att de insåg at något sådant skulle ruinera dem hihi ^^

Men nu är det time to go to bed, jag uppdaterar kanske någon gång till innan jag springer till bussen innan skolavslutningen imorgon i min korta klänning - vad tänkte jag när jag köpte den egentligen? ^^

Pusshej!

godnatt :)

Klockan är nu tugo över nio, och jag funderar starkt på att gå och lägga mig. Känner mig helt slutkörd. Och det blev inget gjort ikväll, slappat framför TV:n efter att jag tröttnat på att spela på en totalt ostämd gitarr... Måste verkligen köpa en stämapparat!

Kom på innan att, det faktiskt snart är sommarlov. Ingen skola. Inga läxor (har inte haft några på ett par veckor men i alla fall..). Vad ska man då göra?  Ett lov som faktiskt är ett långt och riktigt lov känns... avlägset? Overkligt?  

Och jag förbannar mig själv för att jag inte tagit mig tummen ur röven och åkt till Knalle och köpt de där skorna jag har hittat. Så på skolavslutningen är jag fast med mina gamla svarta pumps till min nya röda klänning (som är så kort att jag är seriöst orolig hur jag ska kunna röra mig). Menmen, det löser sig säkert. För egentligen, what's the big deal? Skolavslutningen i ettan liksom. Som Ellen sa en dag häromveckan då det kom på tal "jag trodde att det inte skulle spela någon roll", om att hon idag åker till England och Wales. Hon kunde ju såklart inte veta när hon bokade resan att det skulle bli en sådan soppa av alltihop och att det skulle vara så osäkert vilka man skulle träffa nästa år.

Nej, nu ska vi sluta deppa och tänka positivt. Sommarlov! Ledigt! Livet leker! Och nu ska jag sova.
Godnatt!

Min älskling :)

rastlös

Hej hopp! Dagens inlägg kommer inte riktigt lika sent som föregående dagars, kanske för att jag inte har något alls att göra ikväll vilket gör mig ganska... rastlös. Skyndade mig hem innan idag för att jag skulle hinna rida tidigt och sedan kunna gå på luf-möte idag. Men sedan ställer Mona in (jag har inte lust att gå första gången själv) och jag sitter här och gör ingenting. Hamnar såklart framför datorn vilket jag ser som ett litet misslyckande; har jag verkligen inget annat att hitta på än att sitta här? Sorgligt... Jag får ta mig i kragen och ut och springa eller plinka på gitarren en stund sedan. Konstigt, samtidigt som jag är rastlös känner jag mig alldeles för slö för att hitta på något alls... Kanske ska och titta på en  film bara? Eller städa mitt rum, vilket behövs? Nu när jag tänker på det finns det ju faktiskt en del saker att hitta på. Om jag ligger i kan jag hinna med allt ikväll. Eller så gör jag inget alls och bara slappar. Svårt val.

Annars kan jag berätta goda nyheter; det kan hända att jag inte behöver läsa in Geografi A över sommaren om jag väljer att börja på Bäckäng då man ska ändra så Geografi B blir frivillig (fattade inte riktigt det där). Får ju som sagt ett besök från ledningenimorgon bitti, vilket vi känner oss väldigt hedrade över. Kruxet är nu bara att vi ska få lite svar också. Jag kommer frivilligt till skolan nästan två timmar tidigare än jag behöver imorgon bara för att jag inte ska missa detta. Vi hoppas.

Nej, nu ska jag ta och hitta på något. Kommer förmodligen ett inlägg till ikväll om jag känner mig själv. Vi hörs! :)

I just got to have some answers...

Jag blir bara mer och mer delad. Samtidigt som jag vill gå kvar på Kitas gör bristen på information om nästa år att man mer och mer knuffas mot Bäckäng. För det är förmodligen det som mest gör att jag i så fall byter. Bristen på information. Vi hade Kitas VD och biträdande rektor hos oss idag för att vi skulle få lite svar. Det kunde varit ogjort, det enda han lämnade var ännu fler obesvarade frågor och ännu mer bristande förtroende. Hoppas på definita svar på onsdag då även den nya rektorn kommer och hälsar på. Det enda vi vet i nuläget är att det är en man. Det känns ju bra.

För övrigt går inte allt enligt planerna. Hade ett jättegräl med min mamma imorse om ridningen. Hon tycker att jag är oengagerad bara för att jag vill göra något annat än bara hänga i stallet. Jag vill fortsätta rida, tävla och allt det. Och jag vill umgås med kompisar och göra andra grejer också. Är det verkligen en omöjlig kombination? Jag tror, eller vill inte tro, att det är det.

Skolavsluting på torsdag, och då är det premiär för filmen jag pysslat med några dagar om vårat år tillsammans. Och sedan är det sommarlov. Med skräckblandad förtjusning ser jag fram emot det. Man kan bara hoppas att denna sommaren blir lika bra eller ännu bättre än förra. Kan som utfyllnad publicera en gammal text (tror man kan kalla det prosadikt?) som jag skrev förra sommaren på skrivarkursen jag var på. En av många upplevelser för livet, både kursen och inpirationen till texten. Enjoy!


Den kallas så,
även om det inte är en tomt,
kala klippor, precis vid vattnet.
Men ändå; förbjudet, frestande.

Pannkakor hade vi med oss,
pannkakor och yoghurt.
Även om ingen var specellt hungrig.
Pannkakor liksom.

Vi smög in i det förbjudna.
först två, tyst springande.
Efter övertalning, en till.
Fast beslutna att inte åka fast.

Det var nära ett tag
någon kände för ett nattdopp.
Vi skrattade hysteriskt,
där vi tryckte jämte klipporna.

Det var nästan helt mörkt då,
det hjälpte oss nog, tänk:
skakande klippor, lite misstänkt.

Vi drog oss tillbaka sedan.
Efter en bra sund, spänd stund.
Skräckblandad förtjusning kallas det nog.
Ja, ett minne för livet:
skrattande, skakande klippor.


here we go again...

Var ett tag sedan jag uppdaterade här, har inte haft varken lust eller tid att sitta och skriva; men efter ett antal påhopp från personer som tydligen kollar varje dag efter nya inlägg tänkte jag att jag kanske faktiskt får lägga upp något :)

Vet knappt var jag ska börja med att beskriva den senaste månaden, för så lång tid tror jag det var sedan sist... Jag står i valet och kvalet om jag ska gå kvar på Kitas eller om jag ska byta till Bäckäng och ägna sommaren till att plugga in Geografi A, en 100-poängskurs som sänns sådär rolig... Den senaste tidens cirkus men skitsnack, lögner och allmänt kaos gör att jag känner mig helt slut i huvudet. Nämnde ju i senaste inlägget att min rektor skulle sluta, men att jag då inte visste några detaljer. Nu vet vi allt och ingenting. Det är förvirrande. Och ärligt talat mår man faktiskt dåligt av att stå helt rådvill. Någon som har en lösning? Ett förslag? Kommentera!

I övrigt flyter livet på, har sedan en vecka tillbaka blivit klar med alla läxor, prov, inlämningar och annat jobbigt, vilket betyder att jag egentligen redan har sommarlov. Tyvärr måste vi gå i skolan, och ha lektioner som vanligt (för det mesta). Kan kännas segt för det mesta, men det är faktiskt sista veckan med klassen vilket gör att det trots allt är ok. Även här komemr ovissheten in; vilka kommer man återse och vilka kommer.. försvinna? Vissa vet man, som Camilla som åker för att plugga i Spanien i ett år. Kommer såklart att sakna henne, men är samtidigt riktigt glad för hennes skull; a once in a lifetime experience så att säga. Själv väntar jag till efter gymnasiet med att plugga utomlands, men då kan inget stoppa mig :D

Ja, har ingen aning om vad mer man ska skriva. Jag får la beta av allt efterhand som jag kommer ihåg det, i alla låånga inlägg jag kommer vara tvungen att skriva för att gottgöra min frånvaro... Nu ska jag återgå till att musiknörda med min nyfunna själsfrände i musik, Julia. Vi hörs! :)

RSS 2.0