Gula idéer sover lugnt

Så heter min filosofibok. Det är nog den bok jag värdesätter högst i världen just nu när klockan är elva och jag har prov första lektionen imorgon. Märk väl hur långt jag har kommit i mitt pluggande. Inte så värst långt alls.

För just nu känns andra saker viktigare än att veta vad morrord och spinnord är. Intressantare saker än teoretiska och ateoretiska satser. Men framförallt finns det mindre invecklade saker man man ägna sig åt. Typ naturkunskap och matte. Och färgning av hår. Något är fel när ovan nämna ämnen (inte filosofi då) är de roligaste för tillfället. Jag skulle kanske gått natur istället och valt till de samhällsämnen jag ville läsa, istället för att vara tvungen att läsa filosofi. Och en del annat jobbigt.

Men, imorgon är det positiva dagen som jag tänkte haka på och jag smygstartar redan nu, för det finns ju massa saker som gör livet lite ljusare och saker att se fram emot! (Även om man ganska ofta bara vill krypa under en sten och gå i ide tills studenten)
Alltså, från och med nu är det positiv inställning som gäller. För solen har skinit i flera dagar nu, om knappt tre veckor är det äntligen min tur att fylla arton och jag har nog ännu fler tillfällen att skratta åt chockade människor som knappt känner igen mig i mitt nya hår att se fram emot. Japp; jag är numera brunett!



Från och med Du

Jag tror att en kollektiv favoritlåt just nu är Oskar Linnros Från och med du. Den går allt som oftast på repeat på min Spotifylista, detsamma gäller min lillasysters, den spelas på radion och en hel del citerar, går runt och nynnar eller tycker helt enkelt om den. 

Inget konstigt med det, egentligen. Förutom att jag för en gångs skull sällar mig till den stora skaran när det gäller musik och "innelåtar". Men det är inte det som är poängen gott folk.

Nej, vad som får mig att lyfta på ögonbrynen (på ett lustigt sätt) är faktumet att en viss textrad verkar vara den som allra mest fastnar hos mina bekanta:

Ser dig på blåa i april
i telefon i nya jeans.
Men jag har samma trasor på
och röker samma Marlboro.
Jag minns varenda scen ifrån vår film.

Så vad är det egentligen som får folk att fastna så för just dessa ord? Okej, det var den första delen av låten jag lärde mig - men resten är minst lika bra tycker jag. Eller vad sägs om:

Står i din port, står bara still
för en minut sen var du min.
En tredjedel av den jag var går hem
för en är krossad, en är din.
Det här är slutet på vår film.

Har det med psykologiska faktorer att göra? Grupptryck? Associationer? Egna erfarenheter? I vilket fall som helst tycker jag att det är lite kul, och tills jag får veta exakt varför dessa meningar attraherar folk så ska jag fortsätta lyssna på låten och sjunga med i tid och otid hehe.

För övrigt väntar jag på ett av höstens stora skivsläpp jag blivit jättetaggad på: Kings of Leons nya album Come Around Sundown som släpps den 15 oktober. Radioactive är en riktig aptitretare och jag hoppas verkligen att resten av skivan är lika bra!



Saker att göra istället för att plugga..

Nu var det ett bra tag sedan ett blogginlägg trillade in här på bloggen, om man räknar bort Ellens inlägg som jag upptäckte nu när jag loggade in för första gången på flera veckor. Det är ju bra att hon kan vara en entusiastisk stand in. Lite läskigare om jag skulle bli utsatt för en riktig bloggrape. Ellen, du får hålla dig på mattan, jag lovar att börja blogga lite oftare så du har något roligt att se fram emot varje dag när du inte träffar mig in person :)

Ja, som Ellen så fint sammanfattade det i sitt inlägg har jag haft ganska fullt upp den senaste tiden. Inte för att jag har mindre att göra nu, men som rubriken antyder hittar jag ständigt andra saker att göra istället för det jag egentligen behöver göra. När man har som mest att göra, framför allt vad gäller skolan, det är då man får som minst gjort. Man blir helt enkelt kontraproduktiv. Det är inte så bra i mitt fall när jag inte bara har massa saker att göra i skolan, utan också ännu mer runt om som leder till att när jag väl har tid att göra plugga så får jag inget eller väldigt lite gjort. Och så blir jag ännu mer stressad. Blir du som läser detta förvånad om jag säger att jag längtar till jullovet då jag förmodligen kommer att ha betydligt mindre att tänka på - på alla sätt?

Alltså, i mitt kontraproduktiva och småstressade tillstånd igår kväll påbörjade jag en lista med saker man kan göra när man egentligen borde plugga:
#1 - Gör en stor kopp te och kolla igenom massa bilder på Facebook
#2 - Planera in en massa inför framtiden med alltid lika frekvent nämna Ellen
#3 - Äta ett äpple och läsa tidningen. En gång till
#4 - Sova

Nu kan jag lägga till en till:
#5 - Blogga

Tar man fan i båten får man ro honom i land, som man så fint säger. Vi får ju bara hoppas att ovanstående lista inte blir allt för lång innan fan faktiskt når land. 



Stand in-inlägg

Så här inför valet är Viccan väldigt upptagen och bloggen kommer långt ner på hennes to-do-list. Därför tänkte jag rycka in och göra en uppdatering. Och ja, "jag" är Ellen. No surpsice there.

Hur som helst. Livet på Kitas rullar på och allt är som vanligt. Skolofoto stod på dagens schema och det har väl aldrig vart någon stor favorit. Försöker minnas ett år då man var nöjd med ens skolfoto men det var x-antal år sen. Antagligen så länge sen att det var på den tiden man inte brydde sig, på den tiden inget spelade särskilt stor roll förutom hur mycket rast man fick ha och hur mycket godis man fick äta på fredagskvällen. Det var tider det. Nu tror jag i och för sig att årets skolfoto blev helt okej, de siamesiska tvillingarna fick ju i alla fall sitta jämte varan så det är väl alltid något.

Ute i den vanliga världen har det inte hänt sådär jättemycket, en och annan häst har blivit riden och läxor har blivit gjorda. Dock bjöd Viccan på månadens (om inte årets) skratt i söndags genom en högst ofrivillig avsittning som såg extremt dråplig ut, ja jag använder ordet dråplig för det finns helt enkelt ingen annan passande beskrivning. Allt gick dock bra och Viccan är helskinad.

Helgplanerna är inte för många heller, uppladdning inför valet med valvaka och allt vad det heter och för hoppningsvis ett segerdopp i poseidion på söndag då den borgerliga alliansen vinner valet. Annars tänker jag hålla ett säkerhetsavstånd på drygt 2 mil i åtminstone 1 dag från fröken Ribbnäs.

Tänkte avsluta med ett musik tips. En av mina absoluta favoritlåtar, nämligen "She will be loved" av Maroon 5. Kanske inte en så ovanlig låt men ack så bra.

Nu ska jag ut och linda ben och byta täcken på hästarna och fira fredagskvällen som den hästnörd jag är.
//Ellen

RSS 2.0