Här ska det vara en passande rubrik

Hjärnan går på tomgång. Kroppen går på tomgång. Jag måste skriva en äcklig uppsats till på torsdag som jag inte ens har börjat på. Har också psykologiprov på torsdag som jag inte börjat plugga på. Bra Victoria, bra! Det blir alltså en fråga om prioritering (det vill säga, det som är roligast). Psykologin vinner lätt. Även om det borde vara svenskan jag lägger ner min energi på. Det är där den behövs mest så att säga. Svenska var en gång i tiden mitt favoritämne. Det var då det.

Jag borde nog plugga nu då, göra något vettigt. Och kanske fundera ut något trevligt att skriva om i bloggen. Kanske skriva det där trevliga i bloggen, om jag kommer på det.

Avslutar med dagens citat; "What would Michael do?" hahaha. So long!

What do you think will happen now?

Äntligen finns Owen Pallets mästerverk Heartland på Spotify! Albumet har gått på repeat hela morgonen här i skolan, men i hörlurarna. De flesta här uppskattar inte min musiksmak tyvärr haha. Undra varför.

Back to school som sagt. Allt här är som vanligt och jag är trött som alltid på måndagar. Vilket också märks på min hjärnkapacitet. Som kommentaren om barnprostitution som en effekt av utökade slumområden: "Men hur kan någon ha råd att köpa prostituerade barn i slummen, det kan la inte vara ett så stort problem?" Såklart säljer ju barnen sig utanför slummen. Smartass.

Jag skulle även hälsa från Elin (eller var det till henne?) för att hon inte skulle hata mig efter att ha läst bloggen. Hej Elin!

Oh therapy, can you please fill the void

Igår var det tio veckor kvar till den femte juni. Idag är det tio veckor minus en dag. Matteskillsen på topp! Hursomhelst, veckans Green Day-låt en dag försenad är Jesus of Suburbia. Ett nio minuter långt mästerverk från American Idiot. Jag skulle nog vilja påstå att det är deras absolut bästa låt. Enligt mig. I alla fall en av de absolut bästa. Spelar de inte den på konserten blir jag besviken på riktigt.

"Dearly beloved are you listening?
I can't remember a word that you were saying
Are we demented or am I disturbed?
The space that's in between insane and insecure
Oh therapy, can you please fill the void?
Am I retarded or am I just overjoyed
Nobody's perfect and I stand accused
For lack of a better word, and that's my best excuse
"

Söndag är lika med hopplöst försöka ta igen allt man borde gjort resten av veckan i pluggväg. Som ni vet har disciplinen inte varit den bästa, och nästa vecka är verkligen fullproppad. Alltså blir det psykologiska massor, sociolekter och avståndsformeln för hela slanten ikväll.

Det är slut

Spanjorerna är hemskickade, nu sitter de på planet på väg till flygplatsen i Girona. Trots allt vi har klagat på dem under den gågna veckan har det varit väldigt kul!

Nu har jag bara mig själv att hålla reda på, det kan vara en pärs bara det. Det blir ingen Göteborgsbuss tidigt på morgonen, inget morgonkaffe från Espresso House. Ingen dålig pluggdisciplin i ett grupprum på Magasinsgatan. Inga bajshistorier från Felicia på lunchen. Inget mer shoppingberoende (nåja). Inga fler mysiga fikor i väntan på spanjorerna. Inget mer chokladbollsbak med spanjorerna. Inga mer nästan-överkörda-av-en-spårvagn. Tillbaka till regniga, sömniga och slappa Borås.

Är i alla fall glad att jag fick spendera de första timmarna i mitt vanliga liv med Fia. Även om det inte blev mycket tid till att verkligen snacka. Och trots den äckliga Donken-kassören. Det är inte ok att ragga på kunder i sjuttonårsåldern om man ser ut att vara fytrio år gammal! Hahahahah.

Man kanske skulle ta och sova? Eller göra något annat? Jag vet inte. Imorgon lägger jag upp bilder från veckan.

Hej!

Flickan från ovan

Fick nyss reda på att Alice Sebolds bok 'Flickan från ovan' har filmatiserats och har premiär 31 mars här i Sverige. Ibland är jag så hoppläst efter. Med tanke på att boken är en av de absolut bästa jag läst. Alltså vill jag jättegärna se filmen, men har samtidigt så höga förväntningar att jag inte vill bli besviken. Egentligen hatar jag när man filmatiserar grymma böcker. Det blir aldrig lika bra. Se bara på Twilight och Harry Potter bland många andra. Mord om något.

Men det måste ju finnas några bra filmatiserade böcker, eller hur? De enda jag kan komma på är Sagan om ringen-trilogin. Kan ni komma på några?



The end was always coming..

...and now it's here. Imorgon åker spanjorerna hem och trots att jag är så trött att jag gör totala freudianska felsägelser, jag lackat för att jag inte fått tillgång till badrummet på mornarna och ätit småäcklig Kitasmat till lunch hela veckan så är det liiite småsorgligt. Men bara lite. Kanske.

Hursomhelst var det en riktigt trevlig dag idag. Efter skolan drog vi ett gäng till en av göteborgstjejerna för att lära våra spanjorer att göra chokladbollar. Och försöka få dem att en gång för alla uppskatta fika. Det har inte varit det lättaste kan jag lova! Men det var mysigt med chokladbolls- och kaffefika. Med massa skratt. En bra avslutning helt enkelt.

Vi berättade till exempel om släktbanden i Kitasledningen med hjälp av chokladbollar (en blev mosad, den ville ingen ha sedan), roliga historier och skvaller hehe. Dessutom hade Lina, Felicia och jag (som drack kaffe) oförklarliga skrattanfall. En socker/koffeinkick, dålig humor eller bådadera? Vem vet.

Planerna för imorgon är inte helt klara. Vi ska dock lämna av spanjorerna vid halv sex. Sedan kan jag återgå till mitt liv. Skönt att få göra som man själv vill hemma, men kommer att sakna vissa från Kitas i Göteborg. Tur att man har fritidskort.

Borde kanske sova. Godnatt!

Dålig disciplin..

Kan verkligen inte ta mig för att plugga, så jag gör massa andra random grejer istället trots att jag verkligen behöver läsa på psykologi och skriva resolutioner. Uscha. Ska kolla om det finns några roliga grejer på Nelly.com; får ju ändå csn-rabatt där höhöhöh. Som sagt, dålig disciplin. En och en halv timma innan lunchen serveras. Vad ska jag göra? Hahah

Is this something we're gonna get used to?

Sitter i ett grupprum på Kitas Magasinsgatan och lyssnar på Athletes Hurricane (och pluggar, såklart). Idag är en bra dag; det är sol redan på morgonen, det är våffeldagen och den stoora Chailatten jag tog på vägen från centralen till skolan gjorde verkligen min morgon. Today is gonna be a good day, I can feel it.

Snart kommer våren på riktigt känns det som. När vi gick av bussen innan sa Camilla till mig: "Känner du vad det luktar? Eller hur luktar det vår?". Det var en doft av grillat som hängde i luften, och visst förknippas det lite med våren (fast kanske främst sommaren)? På våren och sommaren lever man, vintern är endast en dvala. Tiden på året så man önskade att man var en björn. Så man kunde gå i ide och vakna upp när det blev varmare. Och frossa i mat dessförinnan!

Jag sänder en tanke till Borås där mina kära retards till klasskamrater för tillfället har spanska. Senare idag har de prov i svenska. Det är så att man kan vänja sig vid att gå upp med tuppen varje dag för att slippa svenskan. Men bara nästan. Det är jobbigt att gå upp varje morgon. "But what do I know?"

Hej!

Intercanvi 3 día

Tegan and Sara rullar för fullt på Spotify medans jag läser på och försöker skriva en resolution angående en kärnvapenfri Koreansk halvö. Inte det lättaste, främst med tanke på ordval. Min lärare tyckte exempelvis att 'Koreas kärnvapeninnehav äventyrar den internationella säkerheten' var en för magstark mening som förmodligen skulle få Nordkoreanerna att se rött. Så det gäller att linda in orden och skriva något som betyder exakt samma sak, men som inte ser likadant ut.

Utbytet rullar vidare det också, och idag känns det lättare än igår. Det var en jobbig dag. Den bästa stunden på hela dagen var den korta timman vi tog en mysik fika - utan spanjorerna. Igår kände jag mig seriöst som en dagisfröken som hade ett gäng ungar att underhålla. Annars var beachvolleyn vi spelade på förmiddagen och besöket på chokladfabriken och 4 Gott väldigt nice. Det är faktiskt inget problem på spanjorerna, men det är jobbigt att ha någon som behöver underhållas 24/7.

Det är också därför jag inte hann med någon uppdatering igår även om vi kom hem i skälig tid. Även om jag går upp tidigare och går och lägger mig senare än vanligt känns det som att man inte hinner något och att tiden inte räcker till. Idag blir det dock lugnt - jag ska bara dra med 'min' till stallet på eftermiddagen och sedan får jag kanske hitta på något hemma i Borås att göra på kvällen. Något förslag?

Adios!


Intercanvi en la escuela - 1 día

Jag sitter med Camilla i ett litet grupprum på Kitas i Göteborg och väntar på bättre tider. Camilla kämpar med Kafka, jag läser på om sociolekter (eller, just nu bloggar jag för att sociolekterna är så tråkiga) och mitt hår har varit snyggare. Jag skulle klippa topparna och luggen och så skulle håret lockas -lite trodde jag. Det blev mycket. Det är inget fel på lockar. Jag vill ha lockigt hår. Men kanske inte riktigt såå lockigt. Anyway.

Som sagt, plugg nu till klockan ett då spanjorerna återkommer från Styrsö (säkert stelfrusna) för att äta lunch. Sedan ska vi bränna ett par timmar tills vi ska hem och ikväll är det Elfsborgsmatch hemma i Borås som gäller. Vill väl inte påstå att Borås Arena är något mot Camp Nou; men vi ska hitta på något i alla fall.

Back to the sociolekter. A veo!


Tell me, are you still running away too?

Älskar verkligen Adiam Dymotts låt Mp3! Förmodligen den bästa hon har gjort.

Idag var det fika, sightseeing i Borås, laserdome och film som stod på schemat för oss och spanjorerna.

Vi blev bland annat i princip tvingade att kolla på ett dop. Kul när tre av fyra närvarande är ateister. Hahah. Surt som fan!

Men det var en trevlig dag, och nu är det sängen som gäller - bussen till Götet går 06.40 imorgon. Buhuhu.

Godnatt!

Gotta leave you all behind and face the truth

Jag gillar verkligen inte att kalla mig konservativ. Det går verkligen emot alla mina principer - jag är verkligen inte en bakåtsträvare! Men när det kommer till musik måste gränsen gå någonstans tycker jag..

Var tidigare ikväll på Åhaga och beskådade en pajas i röd kavaj, glittrig sjal och fjortisrand försöka ta sig an några av Queens alla bästa låtar. Det var Aina, jag och så alla medelålders plus-människor (inklusive mina föräldrar, fast dom är mer medelålders). Vilket också märktes på hela arrangemanget. Det var väldigt medelålders, väldigt Svensson och nästan äckligt tillrättalagt. Jag menar, bara det med en paus mitt i föreställningen. Sååå B!

Det charmiga med en riktig konsert är svetten, trängseln och framförallt - stämningen. Visst, det var stämning här med; medelåldersstämning. Inte riktigt den typ av stämning jag menar. Jag menar den blinda extasen. That's something extra alright!

Välputsat är inte riktgit min melodi. Klämkäcka körer får mig att må lite illa. Bensträckare är för amatörer. Magnus Bäcklund kan inte på något sätt jämföras med Freddie Mercury.

Det är väl främst där problemet ligger. Jag har aldrig varit ett fan av covers. Det är så svårt att lyckas. Framförallt när det gäller odödliga klassiker som Queens låtar. Sånt ger man sig inte ens på om syftet är att tjäna pengar. För mig känns det mer som en skymf. Mästerverk ska lämnas orörda. Punkt. Det är där min konservatism kommer in - i musiken.

För övrigt var det en bra kväll på Åhaga. När man skalar bort alla de här sakerna. Orkestern var duktig, kören hade riktigt grymma röster (speciellt en tjej i kören hade en verkligt grym röst!), Magnus Bäcklund var väldigt trevlig (jag har hans autograf! Hahaha) och Pepsin jag drack i pausen smakade bra. 

Det gick också upp för mig, att dessa medelålders människorna har faktiskt också varit unga en gång, ungefär den tiden då Queen hade sin storhetstid. Det passar sig inte riktigt enligt samhällets normer för en medelålders person att stå längst fram skrikandes och dansandes på en konsert. Det platsen tillhör ungdomarna. Som en gång också kommer att bli gamla. En dag blir vi lika gamla som de som är gamla nu. En dag kommer vi alla stå där i en paus på en tribute-konsert och läppja på lite vin.

För övrigt är jag nu invald som ledamot i LUF Borås styrelse. Nu jävlar har vi ett val att vinna!

Godnatt!


Una española está en mi casa!

Nu är hon här spanjorskan. Det är lite svårt att veta hur man ska visa gästfrihet på bästa sätt utan att vara 'för på'... Mina föräldrar har världens roligaste svengelska accent och mina syskor säger knappt något alls för att de inte vågar prata engelska. Lillebror gjorde en liten rolig kommentar till pappa i alla fall: Det märks att din engelska är självlärd. HAHAHAH! Klockrent!

Nej, nu är det dags för sängen - imorgon blir det shopping i stan och Knalleland, sightseeing i den fina staden Borås, lunch på Campino med Mona och Emma och förhoppningsvis årsmöte med LUF Borås. Tiden får utvisa som man brukar säga.

Buenas noches!

Sugar and spice and everything nice wasn't made for only girls

Ikväll kommer spanjorskan jag bodde hos i Barcelona och stannar i en vecka. Så, eftersom jag inte vet hur mycket jag kommer kunna blogga i veckan (förhoppningsvis som vanligt) och jag absolut inte kan missa en vecka i min nedräkning så kommer veckans Green Day-låt idag istället!

Imorgon är det elva veckor kvar tills det är den 5 juni 2010, och veckans Green Day Song ääär: King for A Day. Bara för att jag gav Ellen hemläxa att lyssna på den, och ger henne ännu en nu: tills jag kommer tillbaka till skolan v.13 ska du kunna texten också - jag klistrar in den med höhö.

Tills vi hörs igen; hare gött!

"Started at the age of 4.
My mother went to the grocery store.
Went sneaking through her bedroom door to find something in a size 4.

Sugar and spice and everything nice wasn't made for only girls.
GI Joe in panty hose is making room for the one and only.

King for a day, princess by dawn.
King for a day in a leather thong.
King for a day, princess by dawn.
Just wait 'til all the guys get a load of me.

My daddy threw me in therapy.
He thinks I'm not a real man.
Who put the drag in the drag queen.
Don't knock it until you tried it
"



I hate the ending myself..

..but it started with an alright scene

It was the roar of the crowd
that gave me heartache to sing
It was a lie when they smiled
and said
'you won't feel a thing'

Återupptäckte nyss My Chemical Romances Disenchanted. Jag kan nog inte räkna alla gånger jag lyssnat på den låten! Sedan kände jag mig lite som ett emo idag också, så det var nog ingen tillfällighet att jag lyckades hitta den just idag.

Idag insåg jag till fullo dessutom vikten av en bra utbildning. Städa äckliga toaletter i resten av mitt liv vill jag inte göra!

Upptäckte också nyss, eller snarare insåg, att jag inte kommer få sova något i natt: Slutprov i Psykologi A, Presentation i Engelska B och massa läxa i Engelska C har jag tills imorgon, och då har jag säkert glömt något (eller förträngt).

Alltså, that's probably it for me. Haj!


Just nu från skolbänken höhöh

Vi fick var sin mössa som tack för att vi hjälpt till att marknadsföra Kitas. Känns väl inte jätteaktuellt när snön nu är på väg bort; men vi var ändå tvugna att dampan lite framför camen på datorn hehe..




På svenskalektionen..

..gör man allt annat än svenska för det mesta. Det finns helt enkelt ingen energi kvar efter spanskan och sedan finns det ju så mycket annat att prata om än Kafka, sociolekter och synonymer.

Bland annat vårat nya uttryck "Rör inte Rut!" som syftar till mitt nya Smeknamn...

Att en bra katt är en död katt enligt Emma (och jag håller med)...

Att Mona har katthår på vissa onämnbara ställen...

...och en massa annat strunt. En bra lärare är en frånvarande lärare.

För övrigt måste jag lägga in en anmärkning på SSU:s fula PR-trick att söka patent på Alliansen. Det finns en anledning till att politik och politiker har dåligt rykte: när partier och ungdomsförbund ägnar sig åt annat än politik! Socialdemokraterna och SSU kanske skulle börja ägna sig lite mer åt politik och sina egna ambitioner och visioner - istället för att ödsla tid på att kasta skit på andra partier och fula PR-trick.

Just in case there's just one left

Lyssnar på Nickelback och blir lite nostalgisk. Kommer ni ihåg när jag skrev om att associera musik till minnen? Nickelback är musiken tillhörande slutet av nian. De där slappa sista veckorna. Inga bekymmer whatsoever. Riktigt gött.



Hade pluggfika med Fia på Viskan tidigare ikväll också. Miljöombytet var välbehövligt. Likaså pratstunden.

Man kanske skulle ta och sova? Men bara kanske...

Springer man för långsamt..

Springer man för långsamt
blir man omsprungen
vad gör man?

Man kan springa fortare
och springa om igen
- men man orkar inte hur länget som helst.

Man kan ge upp
och sluta springa
- men den framför hånflinar konstant.

Man kan fortsätta
i samma takt som innan
(fortfarande hjälplöst efter)
- hånflinet fortsätter.

Man kan springa upp jämsides
med den sista kraft man kan uppbåda
- slaget är den sista skadeglädjen.

Man kan hålla jämna steg
och åka snålskjuts på andra stackare
- som egentligen inte orkar.

Hur man än gör kommer man aldrig ikapp om man väl blir omsprungen


"ÖÖÖH DU!"

Det enda som skiljer mig och min syster åt är en dörr. Och Msn. Sådana här tillfällen känner man verkligen att vi är offer för datorerna - när vi har konversationer över Msn istället för på riktigt när vi sitter ungefär tre meter ifrån varandra.

If it can't get worse, it can only get better

Måste bara såhär på kvällningen varmt rekommendera lite tillskott på era spelningslistor:

Steso Songs: Personliga favoriter är The Worst, Blinding Light of Love och Lionheart.

Maxïmo Park: Jag bara ääälskar Books From Boxes. "This is something new. But it turns out it was borrowed, too. Why do every letdown have to be so thin? ... You have to leave. I appreciate that. But I hate when conversation slips out of our grasp."

The Verve: The Drugs Don't Work, Bitter Sweet Symphony och Sonnet är måsten!

Bell X1: Jag tröttnar aldrig på Eve, the Apple of my Eye.. "You left, I died. I went, you cried. You came, I think; but I never really know ... The only thing that we share is the same sky."

Alltså, lägg ner lite tid och lyssna på dessa. Det är inte bara rekommendationer, det är varma rekommendationer (som sagt).

Nu behöver jag en paus från Kafka och allt vad självförakt heter. I ett par minuter. Sedan är det nya tag; jag ser nästan ett slut på det nu - jag har gjort källförteckningen höhö. Jag är dock varken färdig med inledningen eller analysen. Det känns som allt lämnas ofärdigt för tillfället. Undra om man kan säga att man blev smittad av Kafka och inte blev färdig med arbetet till läraren? Förmodligen inte. Hon saknar allt sinne för humor.

Hej!

Som Ramlösa...

Lilla Erica i stallet: Jossan (min lillasyster) är som Cola och du är mer naturlig.. typ som Ramlösa!

Haha, små gör alltid dom bästa liknelserna!

Tyck synd om mig nu

Vad var det jag sa? Vaknade idag med världens tyngsta och bankande huvud och mådde allmänt skit. Ingen skola idag alltså - även om jag mår bättre (men inte bra) nu går sista bussen om en kvart och jag har ingen lust att stressa sönder för att hinna med den och gå på en lektion när jag inte ens mår hundra. Det blir att plugga hemma istället och tagga tyskaprov imorgon - inte. Jag måste verkligen ta tag i Kafka också; det är inte okej att som jag har gjort hela tiden skjuta det på framtiden när det bara samlar allt mer saker på hög. Stenhård disciplin nu!

Passar på att ha ett litet Melissa Horn-återfall idag också. Jag kan inte hjälpa att jag identifierar mig med hennes texter. Kan inte. De är allt för klockrena.

Alltså; tyska och Kafka. Tchüss!

Oh, you're nothing

Jag lovar att jag kommer att bli sjuk inom en snar framtid. Och allt är hundens fel. Jag fick i alla fall en del pluggat idag, och nu är jag helt utmattad så det är sängen som gäller.

Kan så här i sista minuten också tipsa om The Takeover US som jag lite 'återupptäckte' idag när jag lyssnade igenom min spelningslista.

Godnatt!


Jag säger bara en sak:

Försätt er inte i situationer då ni måste jaga en hund. I djupsnö. Som går er över knäna. Det är jävla fucking jobbigt! Min motions-meter är fylld för dagen.

Söndagsångest

Halva fredagskvällen har gått och jag har inte i närheten pluggat så mycket jag borde eller haft inplanerat. Inte ok. Att säga att man ska plugga och verkligen göra det är två helt skilda saker. Jag är en höjdare på att planera in skolarbetet, men när det väl ska bli av fastnar jag alltid vid Facebook, Msn eller något annat som absolut är mycket roligare än att plugga in över hundra tyskaglosor. Men idag ska jag plugga. Punkt.

Önska mig lycka till!

Små, stora ord

Markören blinkar stilla på skärmen. Endast ett ord skymtas. 'Kandidatur'. Resten vill inte riktigt komma ut. Vad fan ska jag skriva?

Jag blev till slut övertalad att kandidera till ledamot i styrelsen. Den här gången har jag dessutom bestämt mig för att inte halka in på ett bananskal som jag gjorde sist. Här ska det bli en riktig kandidatur! Det vill säga; om jag får ihop någon.

Jag fortsätter att vända på orden i huvudet, bara det som känns bra får skrivas ner. Att skriva bra och inspirerande om sig själv är svårt.


Forgetting you but not the time

Idag, kära vänner, är det exakt tolv veckor kvar tills Green Day spelar på Ullevi. För att fira denna framtida händelse tänkte jag börja med en liten följetong: 'Green Day song of the week'.

Alltså, Green Day song of the week, tolv veckor kvar är: *trumvirvel* Whatsername från American Idiot.

"And in the darkest night
If my memory serves me right
I'll never turn back time
Forgetting you, but not the time
"

Lördag

Jag försöker att vara lite disciplinerad och plugga. Nästa vecka kommer att bli ett helvete. Engelskaredovisning, tyskaprov och MVG-skrivning i psykologi förutom allt annat man helt enkelt inte får lägga åt sidan för att man då inte blir färdig med det (typ Kafka). Borde plugga till tyskaprovet eftersom det är först. Hamnade i psykologin istället - mycket roligare. Och nu är jag här. Inte ok. Alltså; tillbaka till plugget.


Hejs!




"De som inte röstar ska fan slicka golv!"

Mina kära kompanion Fia kommer alltid med de bästa kommentarerna, speciellt när vi snackar politik. Mysig fika och bio stod på schemat för kvällen. Det finns personer man träffar ibland och man har saker att prata om. Och så finns Fia, som man aldrig kan få för mycket tid med, för samtalsämnena tar aldrig slut. Kan bero på att vi båda lätt börjar nörda, och när vi väl börjat nörda om samma sak finns det ingen återvändo, haha.

Kvällens bio var i alla fall Shutter Island som jag tjatat om i veckor att jag vill se. Det var helt klart värt pengarna! Riktigt intressant film måste jag säga. Om man får säga så om en film om man inte ska anses som nörd? Nej, jag är redan nörd. Too late. I alla fall, intressant ja. En resa in i människans psyke är ju alltid lika kul....

Nej, sömnen och sängen kallar. Får försöka hitta en ursäkt att inte plugga imorgon. En bra en. Städa kanske? Nej, hittar jag inte på något annat blir det städning och plugg. Rädda mig!

Godnatt!


I'm sorry I met you darling

Är för tillfället (ännu mer) förälskad i Last Shadow Puppets The Meeting Place. Kanske är det stråkarna, kanske är det Alex Turner. Kanske är det båda. Kanske är det texten. Kanske är det allt. Lyssna bara.

Love is our resistance..

Är det bara jag som får 1984-vibbar av Muses senaste album The Resistance? Jag känner att jag alltid drar så konstiga paralleller....

Coming Clean..

Idag, eller snarare tidigare ikväll, fick jag en uppenbarelse när jag satt på hästryggen. Coming Clean med Green Day är vad som spelades i iPoden och så, helt random, kommer jag att tänka på; shiit vad lik denna låten är the Kooks Always Where I Need To Be. Så nu när jag kom hem var jag tvungen att lyssna p åbåda låtarna. Och ja, dom är rätt lika (även om dom inte är identiska). Och ja, jag rider med musik  i öronen. Asgött.

Dessutom, på tal om att komma ut ur garderoben... Mona och jag utförde ju vårat lilla psykologiexperiment idag med hjälp av Mehdina. Man fick ju.. uppmärksamhet, kan man säga hehe. Lite ironi letade sig in i det hela också:
Mona: Hahaha, tänk om vi ser Y, då kommer han la sluta undra om vi är lebbar.
Gissa vem vi såg i stan sedan. Haha. På tal om trollen.

Nu är det bara rapport på det hela som ska skrivas. Och Kafka. Och massa annat. Tjoho!

Svenskalektion

Sitter på svenskalektionen och väntar med spänning på provresultaten från provet vi gjorde förra veckan. Minilaptop is the shit!

I eftermiddag ska Mona och jag göra psykologiexperiment - bryta mor heteronormen. Det blir kul!

En smärre chock..

..fick jag i stallet idag när jag såg att en tjej som rider i stallet hade på sig en tröja jag hade haft i åttan och som hon fått av mig. Chocken fick jag för att den här tjejen går i femman. Jag var sjukt smal en gång i tiden, för lääänge sedan.

"NEEEJ, inte en säng till!"

Det där är nog helgens citat. Kanske. Problemet med sådana här helger är att de roliga citaten blir alldeles för många. Att många av citaten är för interna för att någon annan ska fatta, för hemliga för att man ska kunna berätta för någon eller helt enkelt bara roliga för stunden eller i mitt fall - det är bara jag som tycker att det är roligt.

Dels finns detta citatet, som inträffade under det spontana boråsmötet vi hade på fredagskvällen. Alla från LUF Väst fattar. Den som kläckte det fick minsann höra det hela helgen. Förmodligen kommer han att få höra den framöver också.

En annan höjdpunkt under helgen var när vi skulle åka hem, och hade väl kommit en trettio meter från Nynäsgården när X går framför bilen, vid vägkanten:
Jennifer: Åh, där går den jävla X, jag tycker fan att vi ska köra över honom!
Niklas: Jag betalar fan 3000 spänn om du gör det!
Joakim: Till flyktingfonden!
Någon var inte populär i boråsbilen, med tanke på hur seriösa alla faktiskt var.

Men, den bästa avslutningen man kan tänka sig kommer när vi kör av motorvägen i Borås och alltså nästan är framme: "Men, har du inte henne på Farmville!?" HAHAHAAHHA.

Det var en rolig helg men jag orkar inte lägga upp några bilder, tyvärr. Tillbaka till skolarbetet. Hejs!


Jag är inte död

Jag har bara varit borta i helgen utan större tillgäng till dator. Men nu är jag hemma, dödstrött och lite smått efter med läxor jag inte gjort i helgen. Men det löser sig. Sitter i skolan nu, men hemma sen ska jag skriva en längre summering. Kanske. Om jag hinner.

Ny dator

Tjoho, äntligen är den lilla Acer Aspire One-laptopen MIN!

SOL!

Tredje dagen i rad som solen skiner och det ska tydligen fortsätta! Fick äntligen använda mina nya solglasögon för första gången sedan jag köpte dom i november hihi ^^


Ser ut som solen behövs - ser för tillfället ut att kunna passa bra in i Twilight haha!

Zombieland..

Jag känner mig som en zombie. Jag ser ut som en zombie. Jag tackar Gud för smink. Det är torsdag.

Spanska och svenska står på schemat, bland annat prov i ordkunskap. Ja, ordkunskap. Sådant man gjorde på mellanstadiet. Det känns väl inte så värst aktuellt i Svenska B. Jag hade hellre läst litteraturhistoria, tänker jag varje gång jag ser ordkunskapshäftet (som består av fyra sidor) och saknar vår gamla litteraturhistorianörd till svenskalärare; PMS-termometern på fredagar, Das Ryck, Careface, Kaffekoppen som kunde få G i idrott och massa annat. Det var tider det. Få människor kan få en hel klass att gapskatta åt Hildegard av Bingen och allt annat snusk från medeltiden.

Nej, nu kom Mona och Emma och störde. Jag ska skriva ut rättskunskapen också innan spanskaläraren kommer. Säkert försent som vanligt.

Hejs!


YES!

Äntligen färdig med uppsatsen i rättskunskap! Bara femtioelva grejer kvar nu, tjoho!

Ursäktar detta korta inlägg till mina få men trogna läsare. Satsar på kvalitet och ordbajsade tillräckligt i uppsatsen höhöh.

Godnatt!

Skillnaden mellan en ren och en älg, någon?

Tja, vissa behöver ju lektioner i det visade det sig tidigare idag. Maja gjorde ett trafiktest på sin mobil och fick damp när hon inte fick rätt för 'älg' - när det var en ren på bilden. Vi skogbarn fick rycka in när det dessutom sedan var fler som påstod att det på bilden var en älg. Nej, det var en ren. Vad lärde ni er i grundskolan egentligen? Haha!

Vi fick även en striptease av Mona idag i skolan, höhö. På riktigt. Synd för er som missade det. 

Bättre bild kommer när hon står i sin fulla prakt på lördag. Fan vad skönt det ska bli att få komma ifrån Borås en helg!

Nu: Rättskunskap.

Daft Punk is playing at my house

Way Out West har gjort en drömbokning (enligt dem) till festivalen i sommar - LCD Soundsystem. Detta är vad som går på Spotify för tillfället och ska (förhoppningsvis) hjälpa mig att plugga. Resultatet återstår att se.

In school

Kommer till skolan och tror att både miniräknare och penna är snott efter att skåpet stått olåst en dag. Vilken bra början på morgonen, förutom vädret. Visar sig som tur är att det bara är Mona som varit framme och låst in sakerna i Emmas skåp just för att de inte ska bli snodda. Det räddade dagen haha!

Sitter nu på samhällskunskapen och gör ingenting tack vare att vi inte fått tillräcklig information om de frågor vi ska arbeta om till FN-rollspelet. Frågan jag fått är helt enkelt 'Det politiska läget i Afghanistan'. Aha, vilket politiska läge och på vilket sätt? Vad är problemet?

Nej, lektionen är slut nu. Två timmars hål väntar. So long!

RSS 2.0