Det känns..

..som att jag behöver ett större skrivbord. Eller städa bort lite skit. Bli lite mer organiserad kanske? För den som undrar har jag inte pluggat något alls ikväll. Jag tittade på film istället. Inte okej. Det blir att sitta en stund nu istället. Woho.

Lite smått undanröjt. Ni skulle sett det när det var som värst. Då var skiten på golvet också.

Lite bilder från GHS

Det var vi och småtjejerna... Haha

My future husband. Kameran är bäst.

Jossan ville inte vara med på kort

Och sedan har jag massa random kort på massa annat skit. Jag har inte ens orkat gå igenom alla. Kommer troligen inte göra det heller. Haj!


Kom precis på..

..att jag nog måste lägga på ett kål om jag ska hinna skriva färdigt rättskunskapsuppsatsen tills på fredag, lära mig 9/11-presentationen (igen) tills på tisdag och nita svenskalärarens nylle med ett MVG på ordkunskapsprovet på tors. Ja, vi ska ha ett prov i ordkunskap. Kill me. 

Men först stallet. So long!

Satans copycat!

I say no more. Ibland blir man bara så lack att man vill slå sönder något. Eller någon.

GHS var i alla fall super - synd bara att Patrik Kittel inte tog hem Küren. Men tvåa är inte fy skam heller i den konkurrensen! Skriver ett längre inlägg imorgon någon gång; nu ska jag sova. Godnatt! 


Någon gång under kvällen hihi

Den rullande ryttaren..

Känner för tillfället att jag snarare rullar fram än något annat efter igår; sitta still och äta godis på Horse Show, sitta still och äta godis och dricka Cola på tåget hem, titta på film hemma och äta kycklingrulle och ostbågar. Mamma frågar på morgonen: Det är okej om vi äter McDonalds ikväll va, så vi slipper bära med oss matsäck? *Kräkreflex* 'Jadå'. Skulle inte förvåna mig om det blir ännu mer godis dessutom. Buhu..

I alla fall. Pappa har äntligen hyrt 500 Days of Summer, men igår var det thriller som gällde: Law Abiding Citizen. Handlar om en man (Gerard Butler) vars fru och barn brutalt mördas framför ögonen på honom, för att sedan se hur den ena av mördarna får ett lindrigare straff efter en uppgörelse med åklagare (Jamie Foxx). Tio år senare påbörjar han någon som från början verkar vara en ovanligt intelligent hämndaktion visar sig vara något.. mer. Bra början och mitten, men tappar sedan och jag blev tyvärr lite besviken på slutet... Men absolut sevärd!

Off to Göteborg again! Bye!

Vad är fjorton år?

Sedan nästan sju år tillbaka är Göteborg Horse Show en tradition. Det är ungefär så länge jag har haft häst på något vis, och ungefär så länge vi umgåtts med grannarna som äger stallet. Ungefär så länge jag fått hör att ska jag komma hem med en kille ska det vara en händig sådan eller någon som har hästintresse. Skämt blandat med allvar haha. Ibland med liite mer allvar än annars.

Idag var en sådan dag. Tänk; hela Europas ridsportelit samlade i Göteborg i en helg. Så, eftersom jag faktiskt inte handlade något roligt på mässan (ett schabrak och pälsglans - jag är en fattig kvinna)  och alla skulle somna om jag började nörda och snacka om dressyr kan jag sammanfatta en liten lista på möjliga 'husbands' enligt min granne haha:

Gerco Schröder: 32 år (fick jag uppgiften att Googla fram. Han ser tydligen inte så gammal ut. Men vad är fjorton år?)


Daniel Zetterman: Ålder? haha


Alexander Zetterman: 20 år


Ben Maher: 23 år (Han fick inte godkänt senare för att han var för blek)


Hahaha, tja. Framförallt kanske man kan konstatera att ridsporten inte har de snyggaste killarna. Tur att det finns händiga killar då.
Imorgon bär det av till Scandinavium igen. Adios!

Visste du inte det!?

Hahaha, Mona är den mest klockrena människan ever! På svenskalektionen:
Lärare: Är det någon som vet vad SAOL är?
Tomas: Svenska Akademiens Ordlista...
Mona: Visste du inte det!?

Det är för övrigt en fråga svenskaläraren ställer var eviga lektion. Är det någon i klassen som inte vet svaret vid det här laget tar jag livet av mig. Seriöst. Jag säger till Ellen: Jag slår vad om att hon är sosse. Fem minuter senare börjar hon prata om liberalism och jag funderar seriöst på att ta livet av mig; feck! Annars verkar hon ju vara ett stort fan av kollektiv bestraffning och att dra alla människor över en kam. Dessutom tjatar hon om hur strukturerad hon är; hela tiden. Jag säger bara en sak till: hon är INTE strukturerad. Andra människor har i alla fall vett att erkänna att de är lite virriga i bollen.

Spanskaläraren var som vanligt. Han skällde ut de som har steg tre och sa att de var dåliga, han var virrig och kunde inte förklara saker vi frågade honom. Ibland undrar man om han faktiskt förstår vad vi frågar honom. För hans egen skulle hoppas jag det. Han sa i alla fall att vi i steg fyra utvecklas i bra takt. Inte för att det räcker; vi kan pinsamt dålig spanska. 

Något som var oväntat var att idrotten var dagens roligaste lektion! Haha! En tjej från klassen höll i lektionen och skulle lära ut Dancehall, även om jag
absolut inte kan dansa var det jättekul!

Jobbet var inte helt fel heller; vi fick gå och köpa blommor största delen av tiden och plantera dem.  Ibland älskar jag mitt jobb! 

Nu tror jag att jag ska försöka jobba lite med rättskunskapsuppsatsen - vad är egentligen bra straff? Samhällaren ska flumma lite nu mohahaha! Tchüss!

Roligaste bilden.nu




-Vad säger ditt hjärta? -KÄFTEN!

Hahaha, Emma är alltid så fin i munnen. Nyss hemkommen i alla fall och trots att vi flummat ganska rejält fick vi faktiskt en del gjort. Powerwork kallas det! 

Egentligen skulle inlägget heta 'Blåsta människor' som en liten uppföljare till gårdagens inlägg. Men Emmas kommentar tog helt enkelt priset haha! Och människor säger att jag stänger ute folk... 

Dessutom ringer mamma mitt i alltihop och säger att det inte blir någon mer ridning på hela veckan för att det förmodligen inte var kolik utan att hästen förmodligen har en virusinfektion (hade veterinären sagt). Yeey! Abstinens? Förmodligen.

Ska nog inte ens försöka plugga mer idag, utan ladda upp lite bilder från eftermiddagen och sedan soova. Det behövs. Imorgon blir en jobbig dag, som alla torsdagar. Guten nacht!



Några 'mongobarn' haha

Våååfflooor!



Mona och Emma skrattar åt fotboll. Jag pluggar och är duktig haha.

'Emma, jag får inte upp den!'

Våran humor är sämst. Punkt. Sitter hos Emma och har precis ätit mycket goda våfflor som Mona gjort samtidigt som jag och Emma höll på med vårat projekt i engelskan. Egentligen är det meningen att vi ska plugga nu med - men våfflor är för gott för att kunna motstå! Så nu håller Mona på och halvsjunger 'Fanny Banny heter jag, och jag är så god och glad, vill du ha en liten grej, stoppa Viccan och Emma upp i mig'.

Haha, andra oslagbara citat är ju hur Mona promt ska få alla killar att heta Erik, och sedan säger 'men ... kan ju få heta Bad Santa'. Hahahahaha, whaaaat?

Nu ska vi nog återgå till plugget. Kanske.

Det finns snygga människor..

Inte så mycket på tal om tyska (som jag gett upp) men något som kom upp i huvudet. Det handlar om snygga människor. Men inte på det ytliga sättet som har med kläder, skor, hår och smink att göra, utan mer.. sett till andra saker.

Det finns människor som är sjukt snygga, och vet om hur snygga de är. Som är sjukt dryga, och anser sig förmer än alla andra. Det finns också en annan typ av personer som är sjukt snygga och som vet om det - de som är ödmjuka och trevliga. Ja, det finns faktiskt sådana.

Sedan finns det också människor som inte är speciellt snygga. Kruxet är att de tror det, och beter sig på samma sätt som de första nämnda: de som tror sig vara förmer. De tycker (?) att de ser mycket bättre ut än alla andra och tvekar inte att påpeka det inför andra samtidigt som de klangar ner på andra för hur de ser ut. Trots att dessa andra mycket väl kan vara snyggare. De tror sig alltid veta bäst, de är ofta högljudda. De är kort sagt odrägliga - med tanke på att de inte ens ser bra ut. Taskig självinsikt och en alldeles för stor dos självförtroende. Man kan inte annat än tycka illa om sådana personer.

Sist, men absolut inte minst, finns det de personer som kanske inte ser ut som supermodeller men vilkas personligheter väger upp allt med råge och gör dem underbara! Jag tror att alla vet vilken sorts personer jag pratar om, no further description needed.

Bara för att utseendet spelar så sjukt lite roll. 'Snygga' människor kan vara odrägliga - precis som 'osnygga' personer kan vara precis likadana, om inte värre. Personligheten sitter inte i utseendet. Därför bör man kanske döma boken efter omslaget lite mindre och kanske läsa sista sidan i boken lite oftare.
Godnatt!

En styck kolikhäst

Tja! Tur i oturen idag är hästen min tydligen får ett kolikanfall - lagom till att han ska vaccineras. Tur att veterinären ändå var där, otur att han fick kolik som sagt (och han kunde inte vaccineras). Feber hade han också, så vi får se hur detta artar sig. Det blev alltså lite längre stund i stallet än väntat när vi fick gå runt, runt med honom tills han bajsade (vilket tog ungefär en halvtimma). Mina ben är döda av kyla.

Mamma offrade sig och gick ner och kollade till honom igen nu (jag tyckte att hon kunde tagit bilen och skynda på växthuseffekten) och jag har fått en liten (betoning på liten) stund att plugga in de tyskaglosor jag har tills imorgon och som jag.. inte haft så bra framförhållning med. Men där kom kolikhästen in - även om det bara var ett lindrigt anfall är det en bra ursäkt. Vad vet tyskaläraren om min hästs kolik liksom? Haha!

Green Day-biljetter beställda!

Tja, rubriken säger allt: den 5 juni 210 blir det repris på den underbara kvällen 3 juli 2005. Längtar redan!

En ridtur i snön..

Kallt som satan, en spark på benet men ack så kul ändå. Dåliga ridmöjligheter är ändå rätt kul när det finns vissa ursäkter för att 'busrida' lite hehe.


Jossan och jag på våra små ponnisar idag

It's Always Sunny in Philadelphia

Snön ska försvinna. NU! Annars tror jag att jag kommer att bli galen. På riktigt.

Säsong två av It's Always Sunny in Philadelphia är i alla fall avklarad nu, och jag har sett några på tredje säsongen också. Det blir helt klart bara sjukare och sjukare - men det är samtidigt sjuk kul! Haha, min humor är sämst egentligen.

Och nu fungerar inte Spotify heller. Kill me, I'm going to bed dude. Maybe.


Det var trevligt, men nu är jag trött

Hallå! Det är lördag och det har snöat nästan en halvmeter snö i går och i natt. I hate the fucking snow at the moment! Sommar och vår känns alldeles för avlägset. Som jag sagt åtskilliga gånger: 'Snön kommer inte vara borta till kortegen ffs!'. Jag hoppas att jag har fel.

Igår då. Jag trotsade snöyran och styrde kosan till grannen och var där en stund på kvällen och in på natten, kom hem halv tre och var halvdöd hehe. Trevligt var det i alla fall!

Idag var tanken rida innan lunch, jobba och sedan förhoppningsvis bio. Rida har jag inte gjort än för att jag sov till elva, jobba kommer jag förmodligen inte kunna göra idag på grund av att bussarna förmodligen inte kommer att gå - detsamma gäller bion. Shit.

Men vi får se vad denna dag för med sig!
Adjö!


Från Way Out West i sommar. Störtskönt!

Så säg mig vad vi väntar på

Jag har aldrig varit ett fan av Håkan Hellström. Trots att jag genomled en av hans konserter och den inte var dålig, har jag aldrig blivit frälst. Fråga mig inte varför. Jag vet helt enkelt inte.

Ett annat göteborgsband jag fallit för dock är Hästpojken. Så, eftersom det såklart blev halv snöstorm orkade jag inte pallra mig ut från huset. Woho vad hurtig jag ääär! Men, Hästpojken. Det blir min sysselsättning för resten av kvällen (om jag inte kan övertala pappa att hyra 500 Days of Summer som jag tjatat på honom om i typ två veckor).

Och på tal om pojkar... En låt jag varmt kan rekommendera är Donkeyboy's Ambitions.

Hejhopp!

Shutter Island

Ikväll vill jag gå på bio. Ikväll vill jag se Shutter Island på bio! Jag vill, jag vill, jag vill!

Ansiktslyft!

Ett ansiktslyft för hela bloggen är nu utfört, även om jag vid ett tillfälle råkade lämna sidan på stilmallen utan att ha sparat. Då var Victoria inte glad kan jag lova. Men nu är den uppe i alla fall! Kommentera gärna vad som tycks om den!

Hejs!

det blev naglarna..

Brände lite tid genom att fixa naglarna lite snabbt och glo på TV - det var längesedan. Blir nog mer TV ikväll, såg att de fortfarande visar Fringe på torsdagar, så jag tänkte bänka mig en timma och se det. Resten av kvällen, tja, jag ska nog överleva i alla fall. Det var längesedan jag kände mig så rastlös som ikväll..

Mina naglar höhö


Adios!

fluff och puff

Nyss hemkommen från mysig fika med Becca 'Puff' som man träffar alldeles för sällan! Hann dessutom jobba en stund innan dess, och due to sömnbrist är jag fortfarande som en zombie - och den nya headern funkar inte i alla fall! Uscha!

Dessutom sitter jag nu som på nålar; klockan är halv fyra och jag har ingen som helst aning om vad man ska hitta på resten av dagen. Och lite choklad hade ju inte suttit helt fel! Ååååå! Kul att jag alltid blir som mest sötsugen när jag inte har något som helst att göra. Som tur är har vi ingen choklad hemma höhöh.

Nej, får la försöka fixa med den nya headern lite, kanske måla om naglarna och typ.. Jag vet inte riktigt. Det dyker la kanske upp något haha.


Hejs!

obeskrivbart!

Precis så. Obeskrivbart. Det är känslan av när man är ett med hästen. Man kan hoppa en bana och man kommer rätt på varje hinder och bara ha sådant underbart flyt. Hästen kan gå så underbart bra att man bara vill sitta där och le som ett får. Det är känsla. Varför man håller på med ridningen. Varför man utstår allt skitarbete. Dessa (ibland sällsynta) moments som man känner att man kan göra vad som helst, som det känns så himla enkelt. Obeskrivbara moments. Ett sådant hade jag idag på hoppträningen. Kände bara för att dela med mig.

För övrigt var sconesen vääldigt goda. Watch and learn.


Byyyye!

Uppe med tuppen!

Eller nja, tuppen vet jag inte, men ett antal timmar tidigare än jag var beredd på (ställde klockan på halv tolv; vaknade först nio och sedan tio, då gick jag upp). Som tur var, så vaknade Emma också efter en stund, och vi bestämde oss för att baka scones. Mmm! Det slutade dock med att Emma fick baka det goda medans jag satt vid datorn, hehe.

Igårkväll var mysig, fatsig och alldeles crazy! Kan inte bli annat när man spenderar natten med Mona och Emma, men pizzan innan var hur god som helst den med! Dessutom är det alltid kul att träffa favoriterna från klassen på loven, känns tomt att inte träffa dem varje dag som man är van vid. Skadan från att gå i en liten skola haha!

I alla fall, natten. Helt sjukt roligt. Och jag såg Edward Scissorhands för första gången också! Typ första gången jag visade medkänsla för en film enligt Emma. Jag satt helt fastklistrad! Absolut en av mina favoritfilmer, bara för att det var Johnny Depp som var med. Grr!

Nu vaknade Mona och sconesen är klara om en min minut!

Igår hahahaha!


So long!

Ska gå till bussen om tio min..

och passar på att blogga höhöh; det blir till att sova hos Emma och Mona och hitta på allmänt cp-grejs. Kan tala om att pizzan jag åt innan var god (Campino äger!) och det var även semlan jag åt nyss. Jag älskar fettisdagen!
Ciao!

EN KÄNGURU!!!

Haha! Gårdagens citat; vi har samlats största delen av gamla 'särlagänget' plus Mona för att fira Sofie som fyllt arton på söndagen och spelar Med andra ord. Mona och Emma är i samma lag, Emma ska förklara 'grodyngel':
- Det hoppar, och det är inte en padda..
- En gräshoppa!?
- Nej! En sorts padda, fast det är inte en padda!
- EN KÄNGURU!!!

HAHA! Ni fattar att alla dog av skratt eller? För övrigt var det jag och Frida som vann! Det kallar jag ägiga friskolebarn!
Idag är det träning, jobb och sedan pizza med några från klassen, vilka det blir får vi se; mysigt blir det nog absolut!

Några bilder från gårdagen:
Sofie fick en väääldiggt snygg kalender



Jag och Mona



Vilka vann då!? Hehe!



Friskolebarnen



Ha en härlig (snöig) dag allihopa!

so we made our own computer..

..out of macarony pieces. Jag bara älskar Regina Spektors texter! Denna textrad är tagen ur The Calculation, men jag måste säga, att texterna är en stor faktor till varför jag tycker att hon är så bra. Jag vet att jag bloggat om henne förut, men nu har jag lyssnat sönder hennes album Far och framförallt låtar som ovan nämnda, Eet, Laughing With, Human of the Year, Two Birds och Genius Next Door.

Kan också informera om att det nu är en halvtimma kvar innan jag drar mig för att fira en nybliven 18-åring och att jag faktiskt fick tummen ur röven och plattade mitt hår.

Rulla lugnt!

/Mashken

wazzuuuuuppp??

Jag är rastlös och ska ta bussen ner till stan om två och en halv timma! Ååååh, några förslag på vad man kan hitta på tills dess?
Dessutom kan jag inte bestämma mig för om jag ska platta håret eller inte.. Orkar jag? Nej. Haha!
Precis nytagen bild. Jag ser jätteroad ut. Jag är jätteroad.
Hejs!

det finns flow..

och så finns det 'non-flow'. Det senare är vad jag har med min uppsats i Rättskunskap. Ja, jag måste plugga på lovet. Illa var ordet. Dessutom går det ju inte framåt heller - när man verkligen behöver plugga, ja då hittar man på massa andra saker som man 'kanske borde göra'. Jag har till exempel städat mitt rum tidigare idag, och fick trycka in de sista kläderna i garderoben. Nej, jag har inte för mycket kläder. Det är garderoben som är för liten!
Hoppas att alla har haft en bra (och fortsatt bra) alla hjärtans dag - för mig har den knappt märkts av förutom att det blir lagad mat och semlor ikväll höhöh. Sen ska jag jobba också. Not looking forward to that.
Hejs!

Vem ville ha tårtan?

Det är frågan! Svaret är - inte många. Det slutade med att någon fick den kletad i ansiktet. Så kan det gå. Bilder säger mer än tusen ord sägs det. Så jag lägger bara upp några bilder från igår när vi firade 'världens mesta porråtta' haha!
Fortsatt trevlig helg allihopa!

Det finns fredagsstämning...

..och så finns det fredagsstämning. Det finns fredagar då man är så där lagom lugn i skolan, lite som vanligt; men när man slutar kan man inte sitta still och man måste hitta på något - hela tiden. Och sedan finns det fredagar då man är så sjuukt taggad hela dagen i skolan och är rastlös som bara den, för att sedan känna hur all luft går ur en så fort man lämnar sista lektionen (psykologi i mitt fall).
Det är sådana fredagar det är jätteskönt att vara själv i stallet på eftermiddagen, ta det lite så där lagom segt och gå hem, äta god mat med familjen och sedan glo på TV eller sitta vid datorn hela kvällen. Och inte bli rastlös av det överhuvudtaget. Det är en sådan fredag jag har idag.
Alltså ska jag fortsätta äta min god glass, kanske äta lite godis; fixa naglarna som jag inte gjort på hela veckan, oplanerat och oväsentligt surfande och googlande som jag aldrig har tid med annars.  Kanske se ett avsnitt eller två av It's Always Sunny In Philadelphia. Skriva lite på någon av alla gigantiska arbeten vi har i skolan. Valmöjligheterna är nästan oändliga, och det känns skönt. Otroligt skönt.
Ikväll är det slapparfredag. Trevlig helg allihopa!
Jag kommer med största säkerhet blir dödad för detta - men erkänn att dom är söta!
Detta är 'innan-lovet-fredag' när man inte gör ett smack på hela dagen haha!

Hultsfred eller P&L?

Är rejält sugen på att åka på festival i sommar, men står i valet och kvalet vilken man ska lägga pengarna på - allt beror på musiken men än så länge är det dött lopp mellan Hultsfred och Peace&Love. Det återstår ju såklart flera månader innan man bestämt måste bestämma sig. Men att bestämma sig så tidigt som möjligt är ju skönast, dessa band har respektive festival bokat (än så länge) som drar mig:

Peace&Love                    Hultsfred
The Accidents Joel Alme
Adept Shout Out Louds
The Animal Five Veronica Maggio
The Ark Hästpojken
Donkeyboy Royal Republic
Hästpojken Kent
Kent
Melissa Horn
NOFX
Shout Out Louds
Ser nu att P&L gjort fler grymma bokningar än Hultsfred än så länge. Men jag vill se Joel Alme live (han spelar i och för sig i Göteborg i april). Haha, ser ut som att det lutar ganska ordentligt åt P&L. Fortsättning följer, vad tycker du?
(Roskilde har haffat Muse. Kan nästan garantera att om någon festival i Sverige bokar dem, så åker jag dit!)
För övrigt var dagens citat i BT ganska tänkvärt:
"Det finns två sorters människor som inte är att räkna med; de som inte gör som de blir tillsagda och de som bara kan göra det" -Cyrus H K Curtis
Mäshka på!

på tal om personer och låtar..

.. blev jag just den här låten. Vad ska man tycka om det egentligen? haha

people are like songs, I swear

Har blivit jagad igen när det gäller bloggen. Alltså kommer jag blogga nu, ikväll, och sen får vi se hur länge det varar; som vanligt höhöh!

I alla fall, dagens inlägg tänkte jag skulle kretsa kring ett samtal jag hade med en kompis för en stund sedan. Ah, den som kopplade till rubriken kopplade just rätt. Congrats!
Jag tror knappast att jag och denna vän är de enda som associerar låtar med vänner, ovänner och minnen; glada som mindre glada. Och visst är det lite kul hur man associerar samma låtar till olika personer och minnen?
Det är förmodligen det som gör att jag lyssnar på så mycket udda musik. Jag associerar allt. Det kan vara tonlägen, instrument, textrader; det kan vara något så simpelt som enstaka ord. Det kan också vara hela låtar som man lyssnat på vid ett speciellt tillfälle - och varje gång man lyssnar på dem minns man dem. Med glädje eller, med mindre glädje så att säga.
Hursomhelst, ett litet axplock på låtar som associeras till människor och/eller minnen. Berörda personer kan nog känna sig träffade haha!
Wordplay - Jason Mraz
My Heroine - Silverstein
Almost Lover - A Fine Frenzy
Kvar i nåt jag lämnat - Melissa Horn
I Wonder Who Is Like This One - Hello Saferide
Trouble Sleeping - The Perishers
Och lite annat kul att fördriva tiden med:
/tha Mashk

RSS 2.0