Negligera bort SD?

Hade en Facebook-diskussion med en LUF-kollega idag. Han kände sig osäker på om han skulle gå med i den snabbt växande Facebook-gruppen Sverigedemokraterna i riksdagen - Nej tack, för att det enligt honom skulle kunna ge SD sympatiröster. Och helt klart ha SD vunnit mycket på taktlösa utspel, men är detta ett sådant?

En av de absolut viktigaste mänskliga rättigheterna är yttrandefriheten. Den garanterar frihet - men är också demokratins baksida, om man vill kalla det så. För det är yttrandefriheten som gör det möjligt för SD att ens finnas. Men det är inte genom att inskränka yttrandefriheten som man bekämpar SD, utan genom opinionsbildning och saklig debatt. Att en gång för alla debattera sönder deras argument. För seriöst; hur många hästar i stallet har någon som seriöst påstår att invandring är roten till de problem vi har här i Sverige?

Nej. Enda sättet att förgöra sådana hot mot demokratin och friheten är att utnyttja dessa. SD ska inte kunna spela på något martyrskap i yttrandefrihetens namn. De ska ha rätt, precis samma rätt som alla andra, att uttrycka sina åsikter. Vilket gör det ännu viktigare att skapa opininon. Ta ställning. Informera och utbilda. Visa att SD inte har rätt.

Allt för länge har SD negligerats, ignorerats, i tron att de ska kunna tystas ner. Men i rådande finanskris och med terrorhotet på bakgården har de istället växt och får i nygjorda opinionsmätningar över 4% av rösterna, tillräckligt för att ta sig in i riksdagen. Det är dags att byta taktik. Istället för att ignorera dem och tro att de ska försvinna ska man ta upp kampen mot dem. Ta sönder deras argument. Men ännu viktigare är att rösta, rösta och åter igen rösta! Det spelar ingen roll om du röstar på Vänsterpartiet, Folkpartiet ett Moderaterna; bara du inte röstar på Sverigedemokraterna. Historien återskapar sig själv, men denna gången är vi beredda. Nedräkningen har börjat, den 19 september 2010 är det val. Tillåt inte Sverigedemokraterna att ta sig in i riksdagen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0